Faragó kések

összesen 10 termék
Spékelőkés PROFESSIONAL "S 10 cm, Zwilling
26 490 Ft –10 %
23 740 Ft
ZW31020101
Spékelőkés CLASSIC LINE 10 cm, WMF
11 570 Ft
WM1874536030
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
29 690 Ft –9 %
26 760 Ft
ZW38400101
Spékelőkés GOURMET 10 cm, Zwilling
14 990 Ft –6 %
14 060 Ft
ZW36110101
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, türkiz, Zwilling
4 290 Ft –6 %
4 030 Ft
ZW38160100
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, zöld, Zwilling
4 350 Ft –7 %
4 030 Ft
ZW38094101
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
5 040 Ft –9 %
4 540 Ft
ZW38720100
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
34 790 Ft
WU406610
Spékelőkés TWIN CHEF 2 10 cm, Zwilling
11 290 Ft –9 %
10 200 Ft
ZW34910101
Spékelőkés TWIN GOURMET 10 cm, Zwilling
10 510 Ft
ZW31620100

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.