Késélezők

összesen 44 termék
Fenőkő 2000/5000, Dellinger
KULINA WEEKEND
15 090 Ft –15 %
12 820 Ft
DNGRRIRW252
Késélező GOURMET, WMF
KULINA WEEKEND
16 290 Ft –21 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (12 db)
12 780 Ft
WM1876516030
Fenőkő, WMF
KULINA WEEKEND
33 010 Ft –15 %
Fenőkő, WMF
Raktáron (4 db)
28 050 Ft
WM1875136030
Fenőacél 23 cm, WMF
KULINA WEEKEND
30 320 Ft –15 %
Fenőacél 23 cm, WMF
Raktáron (2 db)
25 770 Ft
WM1880226030
Késélező GOURMET, WMF
KULINA WEEKEND
10 420 Ft –15 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (9 db)
8 850 Ft
WM1880276270
Késélező GOURMET, 2 fokozatú, WMF
KULINA WEEKEND
19 110 Ft –15 %
16 240 Ft
WM1874376030
Késélező, F.Dick
KULINA WEEKEND
56 690 Ft –20 %
Késélező, F.Dick
Raktáron (3 db)
45 010 Ft
FDCK9009200
Késélező, fekete, Victorinox
KULINA WEEKEND
13 990 Ft –15 %
11 890 Ft
VN787213
Fenőacél 26 cm, Wüsthof
KULINA WEEKEND
16 290 Ft –15 %
Fenőacél 26 cm, Wüsthof
Raktáron (12 db)
13 840 Ft
WU4473
Fenőacél SEBRA 26 cm, acél, Forged
KULINA WEEKEND
37 330 Ft –15 %
31 730 Ft
FORGEDSDV623613
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
KULINA WEEKEND
60 490 Ft –21 %
47 310 Ft
ZW32505300
Fenőacél RED SPIRIT 25 cm, F.Dick
KULINA WEEKEND
31 150 Ft –15 %
26 470 Ft
FDCK7174125
Fenőkő TWIN 1000/250, Zwilling
KULINA WEEKEND
42 750 Ft –27 %
30 860 Ft
ZW32505100
Gyémánt élezőacél KATAI 26 cm, Forged
KULINA WEEKEND
60 050 Ft –15 %
51 040 Ft
FORGEDSDV625426
Késélező, piros, Victorinox
KULINA WEEKEND
13 990 Ft –15 %
11 890 Ft
VN78721
Fel
További termékek

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)