Séf kések

összesen 118 termék
Szakácskés KINEO 20 cm, WMF
KULINA WEEKEND Outlet
26 390 Ft –30 %
18 430 Ft
WM1896156032
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
KULINA WEEKEND
125 290 Ft –15 %
106 400 Ft
WU1061200120
Szakácskés GRAND GOURMET 20 cm, WMF
KULINA WEEKEND
46 370 Ft –15 %
39 410 Ft
WM1880396032
Szakácskés BRUTE 20,5 cm, Forged
KULINA WEEKEND
33 490 Ft –15 %
28 460 Ft
FORGEDSDV304105
Szakácskés SUPER GOU YPSILON 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
286 790 Ft
YAX37200
Szakácskés CLASSIC LINE 20 cm, WMF
KULINA WEEKEND
18 890 Ft –27 %
13 750 Ft
WM1874666030
Szakácskés KINEO 15 cm, WMF
KULINA WEEKEND
25 110 Ft –15 %
21 340 Ft
WM1896166032
Szakácskés SEBRA 20,5 cm, Forged
KULINA WEEKEND
30 870 Ft –15 %
26 230 Ft
FORGEDSDV623378
Szakácskés 1905 21 cm, F.Dick
KULINA WEEKEND
55 890 Ft –20 %
44 430 Ft
FDCK8194721
Szakácskés MO-V 20 cm, Samura
KULINA WEEKEND
20 090 Ft –19 %
16 140 Ft
SMRSNMVSN
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését