Szűrők, sziták & tölcsérek
Szűrők, szűrők és tölcsérek - kötelező kellék a konyhában
A szűrők, szűrők és tölcsérek nélkülözhetetlen konyhai kiegészítők (lásd a 10 elengedhetetlen konyhai kellékről szóló vásárlási útmutatónkat itt). Különböző konyhai feladatokhoz lesz rájuk szüksége, ezért győződjön meg róla, hogy az igényeinek megfelelő kiegészítőket választja.
Mi a különbség a szűrő és a szűrő között?
A szűrőkön és a szűrőkön egyaránt vannak lyukak, amelyeket arra használnak, hogy a főzés vagy mosás után a folyadékokat lecsöpögtessék az ételből. A fő különbség közöttük az, hogy a szűrő általában egy nagyobb, tál alakú eszköz, amelynek falán és alján nagyobb lyukak vannak, és gyakran lábakkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a mosogatóba tegyük, míg a szűrő egy tál alakú, de finom hálóval ellátott eszköz, gyakran hosszú fogantyúval az egyik végén és egy kisebbel a másik oldalon, így a fazék fölé akaszthatjuk vagy megfoghatjuk. A szűrő apró szemű szitája nagyobb szűrésre és a zöldségek pürésítésére használható. Mégis, mindkettő használható a tészta lecsöpögtetésére!
A tölcséreket viszont arra használják, hogy folyadékokat vagy finom szemcséjű anyagokat kis nyílású tartályokba irányítsanak. A tölcsér használatának célja, hogy a folyadéknak a tartályba való átvitele során a lehető legkisebbre csökkentse a kiömlést. A tölcsért tölcsérrel házi készítésű gyümölcsleveket (például málnalevet), tinktúrákat és likőröket készíthet. Egy széles szájú tölcsér használható a házi lekvárok üvegekbe töltéséhez.
Hogyan tisztítsam a szűrőt?
A szűrő tisztítása nehéznek tűnhet, különösen, ha az acélháló elég finom. Könnyebb lesz, ha meleg vizet és néhány csepp mosogatószert kever össze, és a szűrőt egy konyhai tálban kb. 15 percig áztatja. Ezután öblítse le, hogy eltávolítsa a szappanos vizet. Kerülje azonban a klór vagy fehérítőszer, illetve a rendkívül forró víz használatát, mivel ezek károsíthatják a rozsdamentes acélt és rozsdásodást okozhatnak. Ezenkívül használat után azonnal próbálja meg kimosni a szűrőt, hogy megkönnyítse a tisztítást.
Mit kell figyelembe vennie, amikor szűrőt vagy szitát vásárol?
Amikor konyhai szűrőt vagy szitát vásárol, győződjön meg róla, hogy a következőket veszi figyelembe:
Anyag:
A bambusz, a műanyag és a rozsdamentes acél csak néhány a szűrők, szűrők vagy tölcsérek gyártásához használt anyagok közül. Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott anyag élelmiszer-biztonságos, rendkívül tartós és rozsdamentes. Ne feledje, hogy a rossz minőségű, olcsó műanyagból magas hőmérsékleten használva káros anyagok szabadulhatnak fel, ezért a Kulina weboldalon kizárólag tanúsított, BPA-mentes, élelmiszeripari szempontból biztonságos anyagokat kínálunk.
Méret:
Gondoljon arra, hogy mennyi ételt szokott főzni. Ha sok tésztát főz, mert nagy a családja, vagy ha általában nagy mennyiségű zöldséget főz a vacsorához, akkor nagyobb szűrőre lehet szüksége.
Ha a tésztafélék rajongója, nézze meg tésztaedényeinket is, amelyek megfelelő szűrőkkel vannak felszerelve, amelyek nagy mennyiségű tésztát képesek tárolni és lecsöpögtetni. És ha törődik az egészségével, akkor a gőzölő edények és gőzbetétek kínálata is érdekelheti, amelyek segítségével párolhatja a zöldségeket - így több tápanyag marad meg, mintha vízben főzné a zöldségeket.
Háló/lyukak:
Minden szűrőnek vagy szűrőnek különböző méretű lyukai vannak. A finomabb hálós típus keverék gyümölcsökhöz/zöldségekhez használható, és magas szűrési funkcióval rendelkezik. A szűrőedényeknek nagyobb lyukai vannak, így például a hajdinalisztet nem lehet velük átöblíteni. Gondoljon azokra az ételekre, amelyeket általában elkészít, és válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő kiegészítőt.
A Kulina weboldalon kiváló minőségű szűrők, szűrők, szűrőkanalak, tölcsérek, valamint réses kanalak széles választékát találja - mindegyiket olyan neves gyártóktól, mint a következők Koziol, WMF, és Joseph Joseph. Nézzen meg minket!