Steak kés szett IKON, 4 db, Wüsthof
Kód: WU9706Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Az Ikon késekről
- Kiváló minőségű luxus kések egyenesen Solingen városából, a késgyártás otthonából.
- Minden egyes kés tökéletesen kiegyensúlyozott, egyedi darab.
- Gyönyörű nyelük van, válogatott minőségű afrikai grenadillfából gyártva, melyet a márka acél logója díszít.
- Ergonomikus kialakítású nyél, 3 szegecses illesztéssel, kellemes tapintású.
- Csúcsminőségű, németországi ötvözött acélból készülnek – X50CrMoV15.
- Rendkívül hosszan tartó élük van, ami könnyen karbantartható.
- 58 HRC Rockwell keménység.
- Precíz, kézzel fent és csiszolt él.
- A gyártásukat szigorúan ellenőrzik, korszerű, lézeres technikákkal.
- Rövidebb kézvédővel rendelkeznek, ami a penge élének teljes hosszában való használatát és könnyebb élezését teszi lehetővé.
- A kézvédő és a nyél között sima az átmenet.
- Hézagmentes kialakításuk van, a baktériumok nem rakódnak le a felületükön.
- Nem tisztíthatók mosogatógépen.
- Meghosszabbított, 15 éves garanciával rendelkeznek a gyártási és anyagi hibákra.
Az Ikon sorozat kései a luxus vonulatot képviselik a WÜSTHOF termékpalettáján. Kifinomult stílusuk mellett fontos megemlíteni, hogy szinte tökéletes az egyensúlyuk és nagyon éles pengével rendelkeznek, melyet könnyű karbantartani és újraélezni. A kések pengéje kézzel fent és precízen csiszolt, minőségének záloga, hogy egy darab ötvözött acélból van kovácsolva, mely a kiváló alapanyagoknak és a precíz technológiai eljárásoknak hála rendkívül hosszantartó éllel rendelkezik.
Az Ikon kések nyele afrikai grenadillfából van gyártva, klasszikus háromszegecses illesztéssel. A grenadillt más néven mozambiki édenfának is nevezik, gyönyörű erezete rendkívüli dinamizmus és eleganciát kölcsönöz a késeknek.
A WÜSTHOF kiváltképp nagy odafigyeléssel és hozzáértéssel gyártja a késeit, ahogy az egy Solingeni késgyártótól elvárható.
A felhasznált alapanyagokról és technológiákról
A WÜSTHOF kések gyártásához kiváló minőségű német acélt használnak, egészen pontosan a X50CrMoV15 típusú acélt, mely hozzávetőlegesen 0,5 százalék szenet, valamint króm, molibdén és vanádium nyomelemeket tartalmaz. A hozzáadott krómnak köszönhetően ez az acél kiemelkedően korrózióálló, ami egy konyhai késnél nagyon előnyös tulajdonságnak számít.
Az acélsávok kovácsolása egy nagyon precíz munkafolyamat, melynek köszönhetően masszív és tartósan éles pengéket hoznak létre. A gyártás során az acélt 15 percen keresztül 1070 °C-on hevítik, majd hirtelen lehűtik 60 °C-os hőmérsékletre, ez a folyamat 2 percet vesz igénybe, mivel a minőség érdekében a hűtésnek gyorsnak kell lennie. Ezt követően az acélt 45 percen keresztül, lassan újra felhevítik, míg el nem éri a 200 °C-os hőmérsékletet, ekkor a penge belső feszültsége megszűnik, martenzites struktúrája végleg stabilizálódik és eléri az 58°-os Rockwell keménységet.
A pengéket speciális PEtec eljárással élezik (Precision Edge Technology), ami egy csúcstechnológiának számít a késgyártás világában. Számítógépes irányítású robotikus élezésről van szó, tehát végeredményben a pengének tökéletes, hibátlan geometriája, borotvaéles kezdeti vágása és hosszan tartó éle van.
A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szabályos, ék alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.
A standard kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. A kézvédő biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat pontosabb irányítást tesz lehetővé.
Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, mely törhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Szegecses illesztése sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.
A WÜSTHOF kések élezése
Időről időre minden késnek csiszolásra, élezésre van szüksége. A kések élének karbantartására a krómozott fenőacélok használata ajánlott, a kések élezésére pedig a fenőkövek szolgálnak. Mindkét eljárás egy kis gyakorlatot igényel, ezért azoknak, akik nem szeretnék a fenés és az élezés technikáit elsajátítani a késélezőkkel való élesítést ajánljuk. Elég csap párszor óvatosan végighúzni a kés élét az élező rekeszén és a pengén rögtön érezhető lesz a változás.
Az Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG társaságot 1814-ben alapították a késgyárairól híres Solingen városában. A cég vezetése az alapítás óta – tehát több mint kétszáz éve – a Wüsthof család kezében van, jelenleg a család hetedik generációja irányítja. A Wüsthof társaság technikailag a világ egyik legmodernebb gyárát mondhatja magáénak, melyben a kiemelkedő minőségű, a pontosságot növelő és a költségeket csökkentő, valamint környezetkímélő automatizálási megoldásokon van a hangsúly. A késeket speciális, 40 szakaszos technológiával gyártják, 100 profi gyártórobot segítségével.
A WÜSTHOF kések a csúcsminőségű alapanyagnak és a páratlan high-tech gyártási technológiának köszönhetően szinte tökéletesnek mondhatók, ezért nem is csoda, hogy oly nagy közkedveltségnek örvendenek világszerte. Manapság már több, mint 80 országban árulják őket.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Steak kések |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 0.44 kg |
Szín: | Barna |
Anyag: | Rozsdamentes acél |
Méret: | 12 cm |
Darabszám: | 4 db |
Terméktípus: | Késkészlet |
Sorozat: | WÜSTHOF Ikon |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Gyártó: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!