Casserole fazekak

összesen 1 termék
Alacsony lábas CONVIVIO 28 cm, 3,7 l, rozsdamentes acél, Alessi ALDC10228

Lábasok – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhában

Mik azok a lábasok?

A lábasok alacsony falú edények, amelyek általában tűzhelyen és sütőben is használhatók. Inkább szélesebbek, mint magasak, és általában fedéllel és két kis fogantyúval rendelkeznek. Gyakran nevezik őket alacsony falú edénynek, lábasnak, francia edénynek vagy holland kemencének.

Mire használható a lábas?

A lábasok nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • levesek, pörköltek, sültek, szószok főzésére
  • egytálételek elkészítésére sütőben
  • kis adag ételek felmelegítésére
  • egy vagy két ember számára készítendő ételek főzésére

Melyik lábast válasszuk?

A Kulinában a lábasok széles választékát kínáljuk, különböző anyagokból, megbízható márkák által gyártott és különböző dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik lábast válassza, olvassa el a teljes vásárlási útmutatónkat az edényekről itt , és tekintse megWMF, Zwilling, Tefal vagy Smeglábasainkat.

Tippünk: Ha kis, alacsony falú lábast keres, nézze meg a WMF Mini kollekcióját, amely alacsony falú edényeket gyárt kiváló minőségű és rendkívül tartós Cromargan® anyagból (18/10 rozsdamentes acél) és univerzális TransTherm® talppal, amely minden típusú tűzhelyhez alkalmas. A magasfényű felület pedig minden bizonnyal némi eleganciát ad konyhájának!

Hogyan vigyázz az edényekre?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol új edényeket? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni a kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzés során. Ha pedig pénzt fektet be jó minőségű edényekbe, akkor ügyeljen az edények megfelelő gondozására is. Hogyan kell vigyázni az edényekre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye az edényeket mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, helyette fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon,
  • ne hagyja a koszosan az edényeket éjszakára, illetve ne áztassa őket hosszú ideig (különösen a rozsdamentes acél edényeket),
  • ha szeretne megszabadulni a foltoktól a rozsdamentes acél edények felületén, tisztítsa meg őket rozsdamentes acélra kifejlesztett tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámia bevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.,
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas edényben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.