Csontozókések

összesen 17 termék
Csontozó kés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRKHOK55B
Csontozó kés SEBRA 16 cm, Forged
27 950 Ft
FORGEDSDV625037
Csiszolókés SEBRA 8,5 cm, Forged
20 980 Ft
FORGEDSDV625006
Csiszolókés UTILITY SAMURAI 13 cm, Dellinger
24 580 Ft
DNGRSXLKHP5U
Csiszolókés ROSE WOOD DAMASCUS 7 cm, Dellinger
16 380 Ft
DNGRXZB27RW3
Csontozó kés CLASSIC IKON CREME 14 cm, Wüsthof
51 810 Ft
WU46160
Csontozó kés FOUR STAR 14 cm, Zwilling
31 490 Ft
ZW31086141
Szeletelő kés SAMURAI 10 cm, Dellinger
17 490 Ft
DNGRSXLKHP35
GO FOR GOLD faragókés, 21 cm, F.DICK
46 290 Ft
FDCK814562180
Csontozó kés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU4603
Csontozó kés CLASSIC 14 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU4602
Csontozó kés CLASSIC 18 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU1030103818
Csiszolókés GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
25 490 Ft
FDCK814460780
Csiszolókés PINK SPIRIT 9 cm, pink, F.DICK
20 910 Ft
FDCK817470979
Csiszolókés 1905 9 cm, F.Dick
24 170 Ft
FDCK8194709
Csontozó kés 15 cm, Victorinox
9 500 Ft
VN5666315

Kések a csontozáshoz - pontosan az, amire a húsok kicsontozásához szüksége van

Mi az a csontozó kés?

A csontozókés a konyhakések egy olyan típusa, amelynek hosszú, vékony, hajlékony, éles hegyű pengéje van. Hús-, hal- és baromfihúsok kicsontozására, valamint a hús és a hal bőrének eltávolítására használják. A csontozókéseknek rendkívül élesnek kell lenniük, és minél tovább maradnak élesek, annál tartósabbak.

Hogyan ápoljam a csontozókésemet?

Annak ellenére, hogy a csontozókések többsége rozsdamentes acélból készül, amely meglehetősen ellenálló a rozsdával szemben, a víz mégis kölcsönhatásba léphet a pengével vagy a fa markolattal. Ezért ajánlatos a csontozókéseket használat után azonnal kézzel megtisztítani és megszárítani, ahogyan a konyhai kések többségét is. A kést tisztítás után is megfelelően kell tárolni, mégpedig úgy, hogy a tisztítás után egy késblokkba vagy mágneses állványra helyezi.

Hogyan tarthatom élesen a csontozókést?

A csontozókés pengéjének épsége megőrzéséhez két dolgot kell észben tartania.

  • késbarát vágódeszka amely nem tompítja a kést. A legjobb választás a fából vagy bambuszból készült vágódeszka vagy a kiváló minőségű műanyagból készült vágódeszka, amelyet a következő helyeken találhat meg Kulina
  • rendszeresen élesítse a csontozó kését. A nem fogazott pengét a következő boltokban kapható késélezővel élezheti meg Kulina
  • soha ne tegye a csontozókést a mosogatógépbe. Öblítse le a pengét meleg, szappanos vízben, futtasson végig egy puha ruhát az élén, és azonnal szárítsa meg

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések rugalmasságukról és borotvaéles pengéikről híresek, és a halak vágására és a csontok eltávolítására szolgálnak. A csontozó kések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Webáruházunkban olyan gyártók kiváló minőségű csontozókéseit szerezheti be, mint a F. DIKCK, Wusthof, és Dellinger. Ha sok húst készít a konyhájában, érdemes megnéznie néhány masszívabb pengét, beleértve a hentes- és bárdkéseket, és olvassa el itt a konyhakésekről szóló vásárlási útmutatónkat.