Csontozókések

összesen 24 termék
Csontozó kés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRKHOK55B
Csontozó kés CLASSIC IKON 14 cm, Wüsthof
51 810 Ft
WU4616
Csontozó kés ZEN 15 cm, fekete, Yaxell
Outlet
60 520 Ft –9 %
54 580 Ft
YAX35506
Csontozó kés RAN PLUS 15 cm, fekete, Yaxell
65 390 Ft
YAX36606
Csontozó kés PRO 14 cm, Zwilling
46 740 Ft –23 %
35 560 Ft
ZW38404141
Csiszolókés 1905 9 cm, F.Dick
31 460 Ft
FDCK8194709
Csiszolókés ROSE WOOD DAMASCUS 7 cm, Dellinger
17 200 Ft
DNGRXZB27RW3
GO FOR GOLD faragókés, 21 cm, F.DICK
46 290 Ft –11 %
40 850 Ft
FDCK814562180
Csontozó kés CLASSIC 14 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU4602
Csontozó kés CLASSIC 18 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU1030103818
Csiszolókés PINK SPIRIT 9 cm, pink, F.DICK
20 280 Ft
FDCK817470979
Csiszolókés SEBRA 8,5 cm, Forged
20 980 Ft
FORGEDSDV625006
Csontozó kés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU4603
Csiszolókés GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
25 490 Ft –10 %
22 800 Ft
FDCK814460780
Csontozó kés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU4601
Csontozó kés PROFESSIONAL "S", Zwilling
39 360 Ft –15 %
33 220 Ft
ZW31024141
Csontozó kés CLASSIC IKON CREME 14 cm, Wüsthof
51 810 Ft
WU46160
Csontozó kés FOUR STAR 14 cm, Zwilling
31 490 Ft –24 %
23 830 Ft
ZW31086141
Csiszolókés OLIVE 8,5 cm, Forged
20 980 Ft
FORGEDSDV305102
Csontozó kés GOURMET 14 cm, Wüsthof
23 840 Ft –14 %
20 420 Ft
WU1035046114

Kések a csontozáshoz - pontosan az, amire a húsok kicsontozásához szüksége van

Mi az a csontozó kés?

A csontozókés a konyhakések egy olyan típusa, amelynek hosszú, vékony, hajlékony, éles hegyű pengéje van. Hús-, hal- és baromfihúsok kicsontozására, valamint a hús és a hal bőrének eltávolítására használják. A csontozókéseknek rendkívül élesnek kell lenniük, és minél tovább maradnak élesek, annál tartósabbak.

Hogyan ápoljam a csontozókésemet?

Annak ellenére, hogy a csontozókések többsége rozsdamentes acélból készül, amely meglehetősen ellenálló a rozsdával szemben, a víz mégis kölcsönhatásba léphet a pengével vagy a fa markolattal. Ezért ajánlatos a csontozókéseket használat után azonnal kézzel megtisztítani és megszárítani, ahogyan a konyhai kések többségét is. A kést tisztítás után is megfelelően kell tárolni, mégpedig úgy, hogy a tisztítás után egy késblokkba vagy mágneses állványra helyezi.

Hogyan tarthatom élesen a csontozókést?

A csontozókés pengéjének épsége megőrzéséhez két dolgot kell észben tartania.

  • késbarát vágódeszka amely nem tompítja a kést. A legjobb választás a fából vagy bambuszból készült vágódeszka vagy a kiváló minőségű műanyagból készült vágódeszka, amelyet a következő helyeken találhat meg Kulina
  • rendszeresen élesítse a csontozó kését. A nem fogazott pengét a következő boltokban kapható késélezővel élezheti meg Kulina
  • soha ne tegye a csontozókést a mosogatógépbe. Öblítse le a pengét meleg, szappanos vízben, futtasson végig egy puha ruhát az élén, és azonnal szárítsa meg

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések rugalmasságukról és borotvaéles pengéikről híresek, és a halak vágására és a csontok eltávolítására szolgálnak. A csontozó kések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Webáruházunkban olyan gyártók kiváló minőségű csontozókéseit szerezheti be, mint a F. DIKCK, Wusthof, és Dellinger. Ha sok húst készít a konyhájában, érdemes megnéznie néhány masszívabb pengét, beleértve a hentes- és bárdkéseket, és olvassa el itt a konyhakésekről szóló vásárlási útmutatónkat.