Cukormáz és dekorációs spatulák

összesen 8 termék
Forgatólapát PRO, Zwilling
13 370 Ft
ZW37160028
Forgatólapát FKOFFICIUM 8 cm, de Buyer
10 640 Ft
DB423108
Forgatólapát FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
14 740 Ft
DB423120
Forgatólapát FKOFFICIUM 15 cm, de Buyer
12 610 Ft
DB423015
Sütemény spatula 24 cm, de Buyer
3 430 Ft
DB489124N
Forgatólapát FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
14 580 Ft
DB423020
Forgatólapát FKOFFICIUM 9 cm, de Buyer
10 970 Ft
DB423109
Forgatólapát GOOD GRIPS 22 cm, fekete, rozsdamentes acél, OXO OXO1248980

Cukormáz és díszítő spatulák - varázsolja a tortáját műalkotássá

Mi az a jeges spatula?

A cukormázspatulákat, ahogy a nevük is mutatja, leginkább a cukormáz felvitelére, a tortarétegek közötti töltelék felvitelére és a vajkrém egyenletes felvitelére használják süteményeken, cupcake-eken és süteményeken. A cukormáz- és díszítő spatulák általában hosszú nyelűek, hogy az ujjakat távol tartsák a krémtől vagy a cukormáztól, és általában hosszú, keskeny és kissé hajlékony pengékkel rendelkeznek, amelyek leggyakrabban fémből készülnek.

A spatulának kényelmesen kell illeszkednie a kézbe, a pengének pedig stabilnak, ugyanakkor rugalmasnak kell lennie, hogy szép, sima éleket kapjon.

Tortadíszítő spatuláink között talál néhány sütő- és tésztakaparó spatulát is, amelyek segítenek a tészta keverésében és a keverőtálak kaparásában.

Tekintse meg a megbízható gyártók prémium sütőipari tartozékainak kínálatát, mint pl de Buyer vagy a Zwilling.

Milyen típusú spatula a legjobb a torta cukrozásához?

Az eltolt spatula a megfelelő eszköz ahhoz, hogy a cukormáz a torta tetejére kerüljön. Az ilyen típusú spatulának a pengéje egy eltolt szögű nyélhez van erősítve. A forma nagyobb kontrollt biztosít, mint egy hagyományos spatula, a szög pedig helyet teremt a keze és a krém között, így megakadályozza, hogy véletlenül belemártja az ujjait a rétegbe, amelyen dolgozik. A ferde penge az ételek serpenyőkből, formákból vagy sütőtálcákból való kiemelésében is hasznos.

Hogyan használjam a díszítő spatulát?

  • Használat előtt mártsa a spatulát forró vízbe, hogy a cukormáz ne tapadjon rá.
  • Használja a cukormázspatula lapos oldalát az első réteg cukormáz hozzáadásához vagy a morzsák lezárásához, hogy morzsabevonatot hozzon létre. Ez a réteg meglehetősen vékony lehet. Tegye a tortát 30 percre a hűtőbe, miután felhordta a morzsabevonatot.
  • Tegyünk egy púpnyi cukormázat a torta második rétegének tetejére, és terítsük el, hogy egyenletes felületet képezzen. Ezután a torta oldalát mázzal vonja be a mázspatula segítségével. Ezt addig folytatjuk, amíg az egész süteményt be nem vonjuk.

Hogyan tartsam karban a jeges spatulámat?

  • Használat előtt mindig futtassa a spatulát forró víz alá, hogy a cukormáz ne ragadjon rá.
  • Soha ne használja a cukormázat vagy a díszítő spatulát másra, mint a sütemények díszítésére. Kerülje a fedelek (nem beszélve a konzervdobozokról!) kinyitását, és kerülje a penge élének kemény felületen való ütögetését, hogy elkerülje a penge sérülését, lecsapódását vagy karcolódását. Ez olyan mintázatú cukormáz rétegeket fog eredményezni, amilyeneket soha nem szeretnél elérni!
  • Használatának befejezése után azonnal mossa ki kézzel a spatulát, és szárítsa meg egy puha ruhával.