Cukrász kések
Tésztakések - kiváló eszköz a sütemények kezeléséhez
Mi az a cukrászkés?
A cukrászkés egy különleges konyhakés. Hosszú és elegáns, és jól használható sütemények és torták szeletelésére.
Mi különbözteti meg a cukrászkést a többi konyhakéstől?
A következő tulajdonságok jellemzőek a cukrászkésekre, és alkalmassá teszik őket a sütemények és a különböző sütési feladatok kezelésére:
- Fogazott él: Ideális a tésztahéjak tiszta vágásához. A finom sütemények és torták porciózásakor az apró fogazás hasznos.
- A hosszú penge segít a sütemények sütőbe és sütőből való áthelyezésében, piskóták és kerek sütemények vízszintes átvágásában.
- Széles penge: A széles pengét kifejezetten a tortaalapok vágására, felosztására és tálalására tervezték, és olyan töltelékek, mint a cukormáz és a lekvár felvitelére is használható.
- Lekerekített hegy: lehetővé teszi a sütemények és sütemények könnyű és sérülésmentes eltávolítását a sütőedényekből.
Hogyan kell a süteményes kést élezni?
A pengéjének szokatlan formája miatt a cukrászkés nem élezhető hagyományos késélezővel. Ehelyett egy kerámia élezőrúdra lesz szüksége, amelyet néha élezőrúdnak is neveznek. Így kell alkalmazni:
- Keresse meg a kés ferde oldalát. A fogazott késnek mindig van egy sima és egy ferde oldala. A ferde oldalát élezi, mivel ez az, ami a vágást végzi.
- A cukrászkést úgy kell élezni, hogy a fogazások között minden egyes részt megélezünk, ezért sajnos nincs rövidítés. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes nyílást ki nem élezte, úgy, hogy a csiszolórudat végig a ferde éllel párhuzamosan tartja, miközben laposan tartja a ferde él szögéhez képest.
Ha további eszközöket keres a sütemények sütéséhez és díszítéséhez, tekintse meg díszítő spatulák, tortaszervizek és sütőformák kínálatát.
Hogyan vigyázzunk a süteményes késünkre?
A konyhai kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a süteményes kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó alábbi egyszerű szabályokat:
- a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
- ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
- a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
- a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
- rendszeresen élesítse a kését