Cukrász kések

összesen 2 termék
Kenyérvágókés, fogazott pengével, de Buyer
17 040 Ft
DB423425
Kenyérvágókés GOURMET 26 cm, Wüsthof
32 620 Ft
WU1035047726

Tésztakések - kiváló eszköz a sütemények kezeléséhez

Mi az a cukrászkés?

A cukrászkés egy különleges konyhakés. Hosszú és elegáns, és jól használható sütemények és torták szeletelésére.

Mi különbözteti meg a cukrászkést a többi konyhakéstől?

A következő tulajdonságok jellemzőek a cukrászkésekre, és alkalmassá teszik őket a sütemények és a különböző sütési feladatok kezelésére:

  • Fogazott él: Ideális a tésztahéjak tiszta vágásához. A finom sütemények és torták porciózásakor az apró fogazás hasznos.
  • A hosszú penge segít a sütemények sütőbe és sütőből való áthelyezésében, piskóták és kerek sütemények vízszintes átvágásában.
  • Széles penge: A széles pengét kifejezetten a tortaalapok vágására, felosztására és tálalására tervezték, és olyan töltelékek, mint a cukormáz és a lekvár felvitelére is használható.
  • Lekerekített hegy: lehetővé teszi a sütemények és sütemények könnyű és sérülésmentes eltávolítását a sütőedényekből.

Hogyan kell a süteményes kést élezni?

A pengéjének szokatlan formája miatt a cukrászkés nem élezhető hagyományos késélezővel. Ehelyett egy kerámia élezőrúdra lesz szüksége, amelyet néha élezőrúdnak is neveznek. Így kell alkalmazni:

  • Keresse meg a kés ferde oldalát. A fogazott késnek mindig van egy sima és egy ferde oldala. A ferde oldalát élezi, mivel ez az, ami a vágást végzi.
  • A cukrászkést úgy kell élezni, hogy a fogazások között minden egyes részt megélezünk, ezért sajnos nincs rövidítés. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes nyílást ki nem élezte, úgy, hogy a csiszolórudat végig a ferde éllel párhuzamosan tartja, miközben laposan tartja a ferde él szögéhez képest.

Ha további eszközöket keres a sütemények sütéséhez és díszítéséhez, tekintse meg díszítő spatulák, tortaszervizek és sütőformák kínálatát.

Hogyan vigyázzunk a süteményes késünkre?

A konyhai kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a süteményes kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó alábbi egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését