Egyéb konyhai eszközök
Egyéb konyhai eszközök - főzz, mint egy profi
Mik azok a konyhai eszközök?
A konyhai eszközök, mint azt valószínűleg jól tudod, olyan kézi eszközök, amelyeket leginkább a konyhában használnak az ételkészítéshez - a Kulina weboldalon a konyhai eszközök kategóriában mindet megtalálod, de további konyhai eszközök is szerepelnek itt a kategóriában, amelyek megkönnyítik a főzést, sütést, tisztítást és tárolást. Még a legegyszerűbb munkák, mint például a tészta szűrése vagy a száraz hozzávalók kimérése is nehézségekbe ütközhet a megfelelő konyhai felszerelés és eszközök nélkül, ezért győződjön meg róla, hogy minden szükséges eszközt összegyűjtött. A 10 alapvető konyhai felszerelésről szóló vásárlási útmutatónkat itt olvashatja el.
A konyhai eszközök gyűjteményében a mezzalunától kezdve az egyszerű eszközökig, például az ollóig minden megtalálható. A Kulina oldalon minden szükséges kelléket beszerezhet a konyhája felszereléséhez, olyan vezető márkákból, mint például WMF, Zwilling, Eva Solo, stb.
Milyen típusú konyhai eszközök állnak rendelkezésre és mire szolgálnak?
A Kulina weboldalon a konyhai eszközök széles választéka érhető el, és az alábbiakban felsorolunk néhányat:
- Konzervnyitók: A konzervdoboz fedelét átvágják, hogy kinyissák.
- Hámozók: A hámozó olyan konyhai eszköz, amelyet a gyümölcsök és zöldségek külső héjának vagy héjának könnyed eltávolítására használnak.
- Konyhai olló: Ezeket a többcélú eszközöket a konyhában számos feladatra használják, például húsok vágására, fűszernövények vágására és csomagolások felnyitására.
- Húsütők: Ezeket arra használják, hogy a húst ellapítsák, vagy szétverjék, hogy lágyabbá tegyék.
- Sodrófa: Ezek a tészták sütéshez vagy sütéshez való lapítására és sodrására szolgáló eszközök.
- Aknavetők: Ezeket az eszközöket az élelmiszerek, különösen a fűszerek és a gyógynövények porrá zúzására és őrlésére használják.
- Flambírozó eszköz: Ezeket a mutatós konyhai módszerhez használják, amikor alkohol alapú folyadékokat égetnek el az ételben az íz és a látvány érdekében.
- Párolókosarak: A kosárba helyezett zöldségeket, tengeri herkentyűket vagy más ételeket forró víz fölé helyezve párolják.
- Konyhai fogó szintén többcélú konyhai eszköz, amelyet különféle ételek fogására, forgatására és tálalására használnak.
- Mezzalunas: Ezeket a kétkezes, ívelt késeket gyógynövények, zöldségek és egyéb tárgyak vágására használják.
- Végül, van a grillnyárs hosszú fa/fém pálcák, amelyeket hús- vagy zöldségételek felszúrására és sütésére használnak.