Faragó kések

összesen 23 termék
Spékelőkés CLASSIC LINE 10 cm, WMF
11 690 Ft
WM1874536030
Güde KAPPA szeletelőkés, 10 cm, ezüst
32 800 Ft
GUDE76410
Güde ALPHA BRICOLE DI VENEZIA szeletelő kés, 10 cm, barna GUDEV76410
Spékelőkés FOUR STAR 8 cm, Zwilling
23 780 Ft
ZW31070081
Spékelőkés TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
4 840 Ft
ZW38601090
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
32 310 Ft
ZW38400101
Spékelőkés IKON 12 cm, Wüsthof
69 190 Ft
WU498612
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, türkiz, Zwilling
4 410 Ft
ZW38160100
Spékelőkés TWIN GOURMET 10 cm, Zwilling
11 400 Ft
ZW31620100
Spékelőkés IKON 9 cm, Wüsthof
64 760 Ft
WU498609
Güde ALPHA MIKARTA szeletelő kés, 10 cm, piros
37 310 Ft
GUDEM76410
Güde ALPHA OAK szeltelő kés, 13 cm, barna
38 540 Ft
GUDEE76413
Spékelőkés CLASSIC 9 cm, Wüsthof
30 000 Ft
WU406609
Spékelőkés GOURMET 12 cm, Wüsthof
13 100 Ft
WU1035048112
Güde DELTA GRENADILL szeletelő kés, 10 cm, barna
43 870 Ft
GUDED76410
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
32 620 Ft
WU406610
Spékelőkés CLASSIC IKON 9 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU408609
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, zöld, Zwilling
4 180 Ft
ZW38094101
Spékelőkés TWIN GRIP 9 cm, sárga, Zwilling
4 180 Ft
ZW38091081
Spékelőkés GOURMET 10 cm, Zwilling
16 090 Ft
ZW36110101
Spékelőkés TWIN CHEF 2 10 cm, Zwilling
11 890 Ft
ZW34910101
Csiszolókés CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU4086012

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.