Faragó kések

összesen 20 termék
Güde KAPPA szeletelőkés, 10 cm, ezüst
Akció
32 800 Ft –21 %
25 880 Ft
GUDE76410
Spékelőkés TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
Akció
4 840 Ft –21 %
3 810 Ft
ZW38601090
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
Akció
32 620 Ft –10 %
29 350 Ft
WU406610
Spékelőkés IKON 12 cm, Wüsthof
Akció
69 190 Ft –10 %
62 270 Ft
WU498612
Spékelőkés CLASSIC 9 cm, Wüsthof
Akció
30 000 Ft –10 %
27 000 Ft
WU406609
Spékelőkés IKON 9 cm, Wüsthof
Akció
64 760 Ft –10 %
58 280 Ft
WU498609
Spékelőkés GOURMET 12 cm, Wüsthof
Akció
13 100 Ft –10 %
11 790 Ft
WU1035048112
Spékelőkés FOUR STAR 8 cm, Zwilling
Akció
23 780 Ft –22 %
18 380 Ft
ZW31070081
Spékelőkés FOUR STAR 10 cm, Zwilling
Akció
23 780 Ft –24 %
18 020 Ft
ZW31070101
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
Akció
32 310 Ft –26 %
23 840 Ft
ZW38400101
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
Akció
4 840 Ft –26 %
3 560 Ft
ZW38720100

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.