Faragó kések

összesen 11 termék
Güde KAPPA szeletelőkés, 10 cm, ezüst
32 800 Ft
GUDE76410
Spékelőkés FOUR STAR 8 cm, Zwilling
23 780 Ft
ZW31070081
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
32 310 Ft
ZW38400101
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, türkiz, Zwilling
4 410 Ft
ZW38160100
Spékelőkés GOURMET 12 cm, Wüsthof
13 100 Ft
WU1035048112
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, zöld, Zwilling
4 180 Ft
ZW38094101
Spékelőkés TWIN GRIP 9 cm, sárga, Zwilling
4 180 Ft
ZW38091081
Spékelőkés GOURMET 10 cm, Zwilling
16 090 Ft
ZW36110101
Spékelőkés TWIN CHEF 2 10 cm, Zwilling
11 890 Ft
ZW34910101
Csiszolókés CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU4086012

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.