Faragó kések

összesen 18 termék
Filézőkés FK2 18 cm, de Buyer
37 700 Ft
DB428318
KATAI 20,5 cm Húskés, Forged
54 100 Ft
FORGEDSDV620629
Filleting knife OLIVE 20,5 cm, olajfa fa markolattal, Forged FORGEDSDV305164
Filézőkés GRAND GOURMET PC 16 cm, WMF
36 890 Ft
WM1889586032
Filéző kés FOUR STAR 18 cm, Zwilling
35 100 Ft
ZW31073181
Güde SYNCHROS filézőkés, 26 cm, barna
109 800 Ft
GUDES76526
Hal kés GOURMET 20 cm, rugalmas, Wüsthof
36 880 Ft
WU1035047620
Güde ALPHA BRICOLE DI VENEZIA sonkavágó kés, 21 cm, barna GUDEV76521
BRUTE 20,5 cm filézőkés, Forged
27 950 Ft
FORGEDSDV304044
Güde ALPHA MIKARTA sonka kés, 21 cm, piros
58 220 Ft
GUDEM76521
Szeletelőkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 cm, Dellinger DNGRKHOK8S
Filézőkés GO FOR GOLD 18 cm, F.DICK
42 390 Ft
FDCK814541880
Filézőkés CLASSIC IKON 16 cm, Wüsthof
66 380 Ft
WU4556
Filézökés GOURMET 16 cm, Wüsthof
28 650 Ft
WU1035049116
Filézőkés PRO 18 cm, Zwilling
46 740 Ft
ZW38403181
Szakácskés PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
42 640 Ft
ZW31030181
Hal filézőkés CLASSIC 16 cm, rugalmas, Wüsthof
38 690 Ft
WU1030102916
Filézőkés CLASSIC 20 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU451820

Filéző kések - a halat zökkenőmentesen nyúzza meg filéző késeinkkel

Mire használják a filéző kést?

A filézőkés a filézéshez használt konyhakés típusa. A filézőkések családjába tartozik, és kifejezetten a halak filézésére és előkészítésére szolgál. A halfilé kés a halak boncolásakor a bőr, a csont és a hús átvágására szolgál.

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések a csontozókések családjába tartoznak, de rugalmas és borotvaéles pengéjüket a halak vágására és a csontok eltávolítására tervezték. A csontozókések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Hogyan élezik a halfilé kést?

A filézőkés hajlékony pengéje rugalmassága miatt másfajta élezést igényel, mint más késeké. A filéző kést a hegyétől a sarkáig élezik, ellentétben más késekkel, amelyeket a sarkától a hegyéig éleznek.

Ha szeretné beszerezni a filéző késéhez ideális élezőt, nézze meg késélezők gyűjteményét.

Mitől lesz jó a filézőkés?

  • anyag - győződjön meg róla, hogy jó minőségű kést választ, amelynek pengéje nem rozsdásodik könnyen
  • a penge hossza - a filézőkés egyik legfontosabb jellemzője a hossza. A kés hosszának azonban a leggyakrabban elkészített halak méretétől kell függenie. Válasszon hosszabb pengéjű kést a nagyobb halakhoz, és rövidebbet a kisebb fogásokhoz
  • vékony és rugalmas penge - a penge megfelelő rugalmassága lehetővé teszi, hogy könnyedén átvágja a filét, és pontos vágásokat végezzen

A Kulina weboldalon prémium minőségű filézőkések nagy választékát találja olyan ismert gyártóktól, mint a Wusthof és a Forged ha pedig szereti a halakat, mindenképpen nézze meg a lazacos kések, valamint a tengeri és halas evőeszközök gyűjteményét.

Itt olvashatja el vásárlási útmutatónkat arról, hogyan válasszon tökéletes késeket a konyhájába.

Hogyan ápoljuk a filéző kést?

A konyhai kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a filézőkés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését