Faragó kések

összesen 3 termék
Güde ALPHA BRICOLE DI VENEZIA sonkavágó kés, 21 cm, barna GUDEV76521
Güde ALPHA MIKARTA sonka kés, 21 cm, piros
58 220 Ft
GUDEM76521
Szeletelőkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 cm, Dellinger DNGRKHOK8S

Filéző kések - a halat zökkenőmentesen nyúzza meg filéző késeinkkel

Mire használják a filéző kést?

A filézőkés a filézéshez használt konyhakés típusa. A filézőkések családjába tartozik, és kifejezetten a halak filézésére és előkészítésére szolgál. A halfilé kés a halak boncolásakor a bőr, a csont és a hús átvágására szolgál.

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések a csontozókések családjába tartoznak, de rugalmas és borotvaéles pengéjüket a halak vágására és a csontok eltávolítására tervezték. A csontozókések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Hogyan élezik a halfilé kést?

A filézőkés hajlékony pengéje rugalmassága miatt másfajta élezést igényel, mint más késeké. A filéző kést a hegyétől a sarkáig élezik, ellentétben más késekkel, amelyeket a sarkától a hegyéig éleznek.

Ha szeretné beszerezni a filéző késéhez ideális élezőt, nézze meg késélezők gyűjteményét.

Mitől lesz jó a filézőkés?

  • anyag - győződjön meg róla, hogy jó minőségű kést választ, amelynek pengéje nem rozsdásodik könnyen
  • a penge hossza - a filézőkés egyik legfontosabb jellemzője a hossza. A kés hosszának azonban a leggyakrabban elkészített halak méretétől kell függenie. Válasszon hosszabb pengéjű kést a nagyobb halakhoz, és rövidebbet a kisebb fogásokhoz
  • vékony és rugalmas penge - a penge megfelelő rugalmassága lehetővé teszi, hogy könnyedén átvágja a filét, és pontos vágásokat végezzen

A Kulina weboldalon prémium minőségű filézőkések nagy választékát találja olyan ismert gyártóktól, mint a Wusthof és a Forged ha pedig szereti a halakat, mindenképpen nézze meg a lazacos kések, valamint a tengeri és halas evőeszközök gyűjteményét.

Itt olvashatja el vásárlási útmutatónkat arról, hogyan válasszon tökéletes késeket a konyhájába.

Hogyan ápoljuk a filéző kést?

A konyhai kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a filézőkés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését