Faragó kések

összesen 2 termék

Filéző kések - a halat zökkenőmentesen nyúzza meg filéző késeinkkel

Mire használják a filéző kést?

A filézőkés a filézéshez használt konyhakés típusa. A filézőkések családjába tartozik, és kifejezetten a halak filézésére és előkészítésére szolgál. A halfilé kés a halak boncolásakor a bőr, a csont és a hús átvágására szolgál.

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések a csontozókések családjába tartoznak, de rugalmas és borotvaéles pengéjüket a halak vágására és a csontok eltávolítására tervezték. A csontozókések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Hogyan élezik a halfilé kést?

A filézőkés hajlékony pengéje rugalmassága miatt másfajta élezést igényel, mint más késeké. A filéző kést a hegyétől a sarkáig élezik, ellentétben más késekkel, amelyeket a sarkától a hegyéig éleznek.

Ha szeretné beszerezni a filéző késéhez ideális élezőt, nézze meg késélezők gyűjteményét.

Mitől lesz jó a filézőkés?

  • anyag - győződjön meg róla, hogy jó minőségű kést választ, amelynek pengéje nem rozsdásodik könnyen
  • a penge hossza - a filézőkés egyik legfontosabb jellemzője a hossza. A kés hosszának azonban a leggyakrabban elkészített halak méretétől kell függenie. Válasszon hosszabb pengéjű kést a nagyobb halakhoz, és rövidebbet a kisebb fogásokhoz
  • vékony és rugalmas penge - a penge megfelelő rugalmassága lehetővé teszi, hogy könnyedén átvágja a filét, és pontos vágásokat végezzen

A Kulina weboldalon prémium minőségű filézőkések nagy választékát találja olyan ismert gyártóktól, mint a Wusthof és a Forged ha pedig szereti a halakat, mindenképpen nézze meg a lazacos kések, valamint a tengeri és halas evőeszközök gyűjteményét.

Itt olvashatja el vásárlási útmutatónkat arról, hogyan válasszon tökéletes késeket a konyhájába.

Hogyan ápoljuk a filéző kést?

A konyhai kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a filézőkés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését