Fazekak szószokhoz

összesen 20 termék
Lábas PRIMA MATERA 18 cm, de Buyer
243 600 Ft
DB620618
Lábas INOCUIVRE 20 cm, öntöttvas fogantyúval, réz, de Buyer DB646020
Lábas INOCUIVRE 14 cm, öntöttvas fogantyúval, réz, de Buyer DB646014
Lábas INOCUIVRE 12 cm, réz, de Buyer
97 700 Ft
DB646012
Lábas INOCUIVRE 18 cm, öntöttvas fogantyúval, réz, de Buyer DB646018
Lábas 16 cm, réz, Eva Solo
57 380 Ft
ES271012
Ruffoni OPUS CUPRA nyeles lábas, 16 cm, réz
Újdonság
171 900 Ft
RUFOCA1607Z
Ruffoni OPUS CUPRA nyeles lábas, 20 cm, réz
Újdonság
228 900 Ft
RUFOCA2012Y
Ruffoni CON CLASSE nyeles lábas, 16 cm, réz
Újdonság
118 900 Ft
RUFCLA1607ZL
Lábas M´6S 16 cm, réz, Mauviel
104 700 Ft
ML51016
Lábas M´6S 14 cm, réz, Mauviel
103 300 Ft
ML51014
Nyeles lábas COPPERBOND 18 cm, 1,9 l, réz, Hestan
Újdonság
155 990 Ft
HEST31594
Lábas M´6S 20 cm, réz, Mauviel
123 400 Ft
ML51020
Lábas M´6S 24 cm, réz, Mauviel
147 000 Ft
ML51224
Lábas M´6S 20 cm, réz, Mauviel
123 400 Ft
ML51220
Nyeles lábas COPPERBOND 22 cm, 3,8 l, réz, Hestan
Újdonság
214 990 Ft
HEST31596
Nyeles lábas COPPERBOND 16 cm, 1,4 l, réz, Hestan
Újdonság
116 990 Ft
HEST31593

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.