Fazekak szószokhoz

összesen 79 termék
Lábas PRIMA MATERA 18 cm, de Buyer
243 600 Ft
DB620618
Lábas INOCUIVRE 20 cm, öntöttvas fogantyúval, réz, de Buyer DB646020
Lábas INOCUIVRE 14 cm, öntöttvas fogantyúval, réz, de Buyer DB646014
Lábas ALCHIMY 20 cm, 2,5 l, rozsdamentes acél, de Buyer DB360120
Lábas ALCHIMY 16 cm, 1,5 l, rozsdamentes acél, de Buyer DB360116
Lábas INOCUIVRE 12 cm, réz, de Buyer
97 700 Ft
DB646012
Lábas ALCHIMY 14 cm, 1 l, rozsdamentes acél, de Buyer DB360114
Lábas AFFINITY 16 cm, de Buyer
71 160 Ft
DB370616
Lábas MILADY 20 cm, de Buyer
56 400 Ft
DB341020
Lábas MILADY 14 cm, polírozott rozsdamentes acél, de Buyer DB341014
Lábas FUNCTION 4 16 cm, üvegtetővel, WMF
53 990 Ft
WM0763166380
Lábas MINI 14 cm, WMF
Lábas MINI 14 cm, WMF
Raktáron (>5 db)
13 790 Ft
WM0714786041
Lábas DUETTO+ G7192355 18 cm 2 l, fedővel, Tefal
11 490 Ft
TEFG7192355
Lábas FUNCTION 4 16 cm, WMF
41 990 Ft
WM0763166381
Lábas ALCHIMY 18 cm, 2 l, rozsdamentes acél, de Buyer DB360118
Lábas PRO 16 cm, fedővel, rozsdamentes acél, Zwilling ZW65125160
Lábas MILADY 16 cm, polírozott rozsdamentes acél, de Buyer DB341016
Lábas INOCUIVRE 18 cm, öntöttvas fogantyúval, réz, de Buyer DB646018
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632832 16 cm, Tefal
13 260 Ft
TEFL7632832
Lábas AFFINITY 18 cm, de Buyer
80 670 Ft
DB370618
Lábas MINI 16 cm, tálakkal, WMF
16 790 Ft
WM0716786040
Lábas TWIN CLASSIC 16 cm, Zwilling
33 460 Ft
ZW66585161
Fel
További termékek

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.