Fazekak szószokhoz

összesen 74 termék
Lábas DUETTO+ G7192255 16 cm, Tefal
10 690 Ft
TEFG7192255
Lábas INTUITION B8642274 16 cm, Tefal
11 110 Ft
TEFB8642274
Lábas AFFINITY 18 cm, de Buyer
80 670 Ft
DB370618
Lábas MINI 16 cm, tálakkal, WMF
16 790 Ft
WM0716786040
Lábas MINI 12 cm, WMF
Lábas MINI 12 cm, WMF
Raktáron (>5 db)
11 690 Ft
WM0712786041
18 cm Lábas TWIN CLASSIC 18 cm, Zwilling
36 080 Ft
ZW40915180
Lábas PRIMA MATERA 18 cm, de Buyer
243 600 Ft
DB620618
Lábas INOCUIVRE 12 cm, réz, de Buyer
97 700 Ft
DB646012
Lábas INGENIO UNLIMITED 18 cm, ezüst, Tefal
13 190 Ft
TEFL7632932
Tapadásmentes serpenyő INGENIO UNLIMITED L7633032, 20 cm, Tefal TEFL7633032
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632832 16 cm, Tefal
13 260 Ft
TEFL7632832
Lábas DUETTO+ G7192355 18 cm 2 l, fedővel, Tefal
11 490 Ft
TEFG7192355
Lábas CONVIVIO 16 cm, 1,8 l, rozsdamentes acél, Alessi ALDC10516
Lábas MILADY 16 cm, polírozott rozsdamentes acél, de Buyer DB341016
Pan INGENIO UNLIMITED 26 cm, Tefal
15 690 Ft
TEFL7630532
Lábas AFFINITY 16 cm, de Buyer
71 160 Ft
DB370616
Lábas FUNCTION 4 16 cm, üvegtetővel, WMF
53 990 Ft
WM0763166380
Lábas TWIN CLASSIC 14 cm, Zwilling
32 640 Ft
ZW40915140
Fel
További termékek

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.