Felszolgáló evőeszközök
Tálaló evőeszközök - nélkülözhetetlen tálalóeszközök
Mik azok a tálaló evőeszközök?
A tálaló evőeszközök az ételek tálalásához használt tálalóeszközök típusa, általában az étkezőasztal. Ezek az evőeszközök gyakran minőségi anyagokból, például rozsdamentes acélból, fából vagy műanyagból készülnek, és művészi kivitelezésűek lehetnek, hogy szépen illeszkedjenek más étkészletekhez, például étkezési evőeszközökhöz, tálalótálakhoz vagy poharakhoz.
Különböző típusú tálaló evőeszközök léteznek, és a Kulina weboldalon sokfélét találsz belőlük. Ezek közé tartoznak:
- Saláta tálaló készletek: Ha elegánsan szeretné összekeverni és tálalni a salátát, mindenképpen szüksége lesz egy saláta tálaló készletre vagy saláta fogó. A saláta tálalókészletek salátás kanálból és salátás villából állnak. A salátakanalak nagyobb irányíthatóságot és nagyobb felületet biztosítanak, mint a hagyományos kanalak.
- Tálalóvillák: Hosszú nyelű tálalóvilla, amelyet hús vagy zöldség tálalásához használnak.
- Leves- és mártáskanalak: Díszes leves- és mártáskanalak, amelyeket mártás vagy más folyékony mártások tálalásához használnak. A nagy, kerek csészékkel ellátott tálalókanalak pörköltek, zöldségek és rizs tálalásához is tökéletesek.
- Tortaszervizek - atortaszervizek hasznos eszközök a torta, de a lasagne vagy a focaccia tálalásához is
Mi a különbség a konyhai eszközök és a tálaló evőeszközök között?
Konyhai eszközök a konyhai eszközök néha nagyon hasonlítanak a tálalóeszközökhöz. A konyhai kanalakat például főzéshez és tálaláshoz egyaránt lehet használni. A kétféle eszköz között azonban óriási különbségek vannak, és ezek a következők:
- akonyhai eszközök biztonságosnak kell lenniük az edényekhez, nem karcolhatják meg a tapadásmentes felületüket, ezért karcmentes, ugyanakkor hőálló anyagokból kell készülniük. A konyhai eszközök ezért nagyon gyakran fából, szilikonból vagy műanyagból készülnek.
- a tálaló evőeszközöket viszont az étkezőben használják, és az étkészletekhez, poharakhoz és étkezési evőeszközökhöz társulnak. Ez a terítés része. Emiatt nagyon gyakran nagyon dekoratív, és általában rozsdamentes acélból készül.
Hogyan ápolhatom és karbantarthatom a tálaló evőeszközeimet?
A megfelelő tisztítás, tárolás és kezelés mind része a tálaló evőeszközök karbantartásának. A tálaló evőeszközöket minden használat után kézzel, enyhe mosogatószerrel és meleg vízzel kell elmosni, majd azonnal meg kell szárítani. Tárolja a tálaló evőeszközöket tiszta és száraz, víztől és portól védett helyen.
A levegővel vagy az étkezési savakkal való érintkezés miatt a tálaló evőeszközök idővel elszíneződhetnek vagy elszíneződhetnek. Ezt úgy távolíthatja el, hogy a gyártó utasításait követve ezüstpucolóval vagy nem súroló hatású fémtisztítóval tisztítja meg őket.