Fokhagymanyomók
Fokhagymaprés - fokhagyma előkészítés könnyebbé téve
Mi az a fokhagymanyomó?
A fokhagymaprésszel a nyers fokhagymát apró pórusokon keresztül préselik, hogy darált fokhagymát készítsenek belőle. A fokhagymanyomó használatával sok időt takaríthat meg ahelyett, hogy minden egyes gerezd fokhagymát késsel óvatosan felaprítana.
Számos kiváló minőségű fokhagymanyomó közül választhat weboldalunkon olyan neves gyártóktól, mint például WMF vagy a Joseph Joseph.
Mi a legjobb anyag egy fokhagymanyomóhoz?
A fokhagymaprés ideális anyaga általában a személyes választástól függ, és attól, hogy mit keres egy fokhagymaprésszel kapcsolatban. Az alábbiakban felsoroljuk a fokhagymaprések tipikus anyagait, valamint néhány előnyüket:
Rozsdamentes acél: A rozsdamentes acél a fokhagymanyomók kedvelt anyaga szilárdsága, egyszerű tisztíthatósága és az élelmiszerreakció hiánya miatt. Rozsdamentes és mosogatógépben mosható.
Alumínium: Az alumínium nem reagál az élelmiszerekkel, könnyű és rozsdamentes. A nagyobb tartósság érdekében eloxálható, és gyakran olcsóbb, mint a rozsdamentes acél.
Műanyag: A műanyag fokhagymanyomók könnyűek és általában olcsóbbak, mint más anyagok. Többféle színben kaphatók, és nagyon egyszerűen tisztíthatók.
A fokhagymapréselők valóban működnek?
Igen, a fokhagymanyomó minden munkát elvégez Ön helyett. A nyers fokhagymát apró pórusokon keresztül préseli, hogy darált fokhagymát állítson elő. A fokhagymagerezdeket még csak meg sem kell hámozni, mielőtt fokhagymanyomóval összezúzzák.
Jobb fokhagymát aprítani vagy fokhagymanyomót használni?
A válasz erre a kérdésre az Ön sajátos preferenciáitól és az elkészítendő ételtől függ.
Ha a fokhagymát késsel, például szakácskéssel vagy Santoku késsel aprítja vagy szeleteli, szabályozhatja a darabok méretét, és textúrát adhat az ételnek, ami előnyös. Késkészségét a fokhagyma kézi aprításával is fejlesztheti.
Másrészt a fokhagymanyomó használata gyorsabb és egyszerűbb (különösen, ha sok fokhagymát használunk), és finomabb darált fokhagymát kapunk, amelyet egyenletesebben használhatunk fel a receptben. Ha mártást vagy kenőcsöt készítesz, vagy egy visszafogottabb fokhagymás ízt keresel, ez hihetetlenül hasznos lehet.
Ha pedig nem szereti a fokhagyma szagát a kezén, akkor nézze meg a rozsdamentes acél szappanos kézszagtalanítók gyűjteményét is.