Grill serpenyők

összesen 5 termék
Grill serpenyő CENIT 28 cm, Fissler
43 000 Ft
FS45601281000
Kültéri grill serpenyő GP35 35 cm, öntött vas, Petromax PET730744
Kültéri grill serpenyő GP30 30 cm, öntöttvas, Petromax PET730737

Grillserpenyők – hatékony eszköz a konyhában

Grillserpenyő – milyen a jó grillserpenyő?

A grillserpenyők hasonlóak a hagyományos serpenyőkhöz, de az aljuk más, és a felületén grillvonalak találhatók. A megemelt (általában 0,5-1,5 cm magas) bordák az ételekre jellemző szenesnyomokat kölcsönöznek, színt és textúrát kölcsönözve az ételeknek (nézze meg legjobb oldalunkat). -Grillserpenyők eladása itt).

A bordák azonban nem csak azért vannak, hogy jól nézzenek ki a steakek vagy a zöldségek, hanem átengedik az olajat és a levet is, ami biztosítja, hogy az étel valóban grillezett legyen, és ne párolt, tehát könnyebben eltávolítja a felesleges zsírt. .

A grillserpenyők általában meglehetősen nehezek (különösen az öntöttvas grillserpenyők vagy az alumíniumöntvények), és gyakran négyzet alakúak, amelyek nagyobb főzési területet kínálnak, mint egy hagyományos serpenyő, így a zöldségeket is megsütheti miközben steaket készítenek!

Melyik anyag a legjobb grillserpenyőhöz?

Grill a serpenyők általában öntöttvasból készülnek, így meglehetősen nehezek, de az anyag magas hőmérsékleten képes megtartani a hőt, ami elengedhetetlen a grillezéshez. Ne felejtse el fűszerezni a vasserpenyőt az első használat előtt, és ha többet szeretne megtudni a serpenyőkhöz használt különféle anyagokról, olvassa el a itt található a serpenyőkről szóló teljes útmutatónk.

Hogyan használjunk grillserpenyőt?

A grillserpenyő használata kissé eltér a hagyományos serpenyőtől, és néhány szabályt be kell tartani:

  • Soha ne felejtse el kiolajozni a grillserpenyőt használat előtt. Ez megakadályozza, hogy az étel leragadjon, és tökéletesek legyenek a szenesnyomok. Azonban ne használjon túl sok olajat. Használjon tésztaecsetet a hús pácolásához, és a megemelkedett bordákon is húzza át néhány mozdulattal, mielőtt elkezdené a grillezést. Amikor szeletelt ételt készítünk (lehetőleg viszonylag vékony szeleteket), olajozzuk be azokat is ecsettel.
  • Győződjön meg arról, hogy a serpenyőt legalább öt percig előmelegíti, mielőtt ételt tesz a serpenyőre
  • az étel forgatásához vagy megfordításához használjon konyhai fogót, de az első percben kerülje az étel mozgatását. Ez segíti a jellegzetes grillnyomok
  • kialakítását.
  • ha fel szeretné gyorsítani a főzést, vagy fokozni szeretné a füstös/szenes ízt, használjon hozzáillő prést vagy fedőt.

Hogyan tisztítsuk meg a grillserpenyőt?

Miután lehűtötte a grillserpenyőt, alaposan öblítse le forró vízzel, majd tisztítsa meg a serpenyőt nedves ruhával, ügyelve arra, hogy a barázdákra összpontosítson. Ha végzett, szárítsa meg a serpenyőt konyharuhával.

Ha öntöttvas grillserpenyőt használ, érdemes lehet minden használat után fűszerezni. Ehhez papírtörlővel dörzsölje be a serpenyőt egy vékony réteg növényi olajjal, helyezze a sütő középső rácsára, és állítsa 190 °C-ra. Hagyja a tepsit 1 órán át sülni, kapcsolja ki a sütőt, és hagyja kihűlni.

A kiváló minőségű anyagból készült grillserpenyő minden konyhában remek eszköz lehet, ezért a Kulinában megbízható márkák által gyártott grillserpenyőket kínálunk. Négyzet alakú, öntöttvas grillserpenyők hozzáillő Woll présekkel, alumínium vagy rozsdamentes acél WMF grillserpenyők és egyediek acél grillserpenyők rusztikus kialakítással, amelyek a de Buyer kézi kovácsolt serpenyőire utalnak.