Kézi gyártás
A hagyományos japán kések kézzel kovácsolva készülnek. A többszöri melegítésnek és a kalapáccsal történő alakításnak köszönhetően az acél sűrűbb szerkezetet és ezzel együtt rendkívüli szilárdságot kap. Ez az eljárás garantálja a hosszú élettartamú éles pengét, valamint az eredeti vonalakat, így a kiváló minőségű japán kések igazi konyhai ékszerekké válnak.
Gépi gyártás
Költséghatékonyabb és még mindig kiváló minőségű a kések Gépek által kovácsolt. Vagy teljesen (gépi kovácsolás), amikor a legújabb kovácsolási technológiákat használják a kés előállításához, vagy részben (félig kézi kovácsolás), amikor a gépi gyártást kézi gyártással kombinálják.
Sajtó
Kivételesen japán préselt kések is megjelennek. Az ilyen eszközök általában megfizethetőek, de figyelembe kell venni, hogy pengéik a gyártási folyamat miatt nem olyan erősek, így soha nem lesznek olyan élesek, és gyakrabban kell őket élezni.
Kiegyensúlyozó
A japán késeket a precíz egyensúly is jellemzi. Ezt onnan lehet felismerni, hogy a kés egyensúlyi pontja arra a pontra esik, ahol a penge a markolattal találkozik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kés könnyen kezelhető, és nem igényel túlzott erőfeszítést a vágáshoz.