Tippek és trükkök
Hogyan készítsünk finom palacsintát
- Ha biztosan édes töltelékkel szeretné megtölteni a palacsintát, akkor adhat hozzá egy evőkanál cukrot. De vigyázzunk, hogy az ilyen tészta gyorsabban aranyszínű lesz, de könnyebben is ég meg.
- Ha sós töltelékkel készítünk palacsintát, akkor sós vajban készíthetjük el, vagy adhatunk hozzá egy csipetnyi sók több, vagy adhat hozzá gyógynövényeket.
- A palacsintát zsírban vagy olajban, vagy tapadásmentes serpenyők teljesen zsírmentes. De ne feledjük, hogy a vaj adja meg nekik az igazi "francia palacsinta" ízét.
- Használjon tisztított vajat, mivel az nem ég le, ellentétben a hagyományos vajjal.
- Azt mondják, hogy az első palacsinta soha nem romlik el, megég vagy elszakad, amikor megfordítják. Gyakran ennek az az oka, hogy a serpenyő nem elég forró. Ez elkerülhető, ha az első sütéshez egy kicsit több zsiradékot használunk. De akkor a palacsinta túl zsíros lesz, tehát ismét nem ideális. Az első palacsintából tehát ne csináljunk ráncot, de ha a második palacsinta elszakad, és nem tudjuk megfordítani, akkor valószínűleg a tészta állagával van a probléma, ezért próbáljuk megmenteni egy tojás hozzáadásával.
- Ha extra vékony palacsintát szeretsz, adj a tésztához egy kicsit több tejet, mint amennyit a recept előír.
- Ha több palacsintát készített, mint amennyit felhasznál, tegye a -be.lemez, hagyjuk kihűlni, lefedjük és a hűtőben tároljuk. Akár 3 napig is eltartható. A kész palacsintákat le is fagyaszthatjuk.