Szeretne egy steaket készíteni burgonyával és zöldségekkel az elejétől a végéig egy fazékban? Akkor a sütőedényeket Önnek találták ki. Sütést és sütést egyaránt bírják, és még a magas hőmérsékletet is kibírják. Nézzük meg őket közelebbről, hogy tudd, mire kell figyelned a főzés során.
Ideális esetben olyan serpenyőhöz nyúljon, amelyen a "sütőálló" felirat szerepel, vagy amelyen van egy sütőszimbólum. Ha nem talál ilyet, akkor döntse el, hogy milyen anyagú a serpenyő és a fogantyú, valamint a legmagasabb hőmérséklet, amely biztonságos az edény számára. Ezek az értékek általában 200 °C és 260 °C között vannak, egyes serpenyők akár 300 °C-ig alkalmasak grillezésre.
A sütő alkalmasságára vagy a hőmérsékleti határértékekre vonatkozó információkért lásd: .a termékleírásban. A sütőedények nemcsak azt garantálják, hogy a kívánt ételt készítheti el bennük, hanem azt is, hogy biztonságosan ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és nem veszítik el tulajdonságaikat emiatt.