Palacsintasütő: miért van szükséged rá, és hogyan válaszd ki a megfelelőt?

Édes, pihe-puha, még forró palacsinta gyümölccsel, joghurttal, juharsziruppal vagy egy nagy adag tejszínhabbal, fahéjjal vagy vaníliás cukorral körítve... Te is érzed ezt a hétvégi reggeli kényelmet? Egy megfelelő palacsintasütő sokkal könnyebbé teszi ennek az ikonikus reggelinek az elkészítését. Hogyan válasszuk ki a megfelelő palacsintasütőt, és miért nem hiányozhat semmiképpen a konyhai arzenálból? Útmutatónkkal nem fogsz melléfogni.


1. Miért egy speciális palacsintasütő serpenyő?

5 OK, AMIÉRT ÉRDEMES BESZEREZNI EGY PALACSINTASÜTŐT

  • A palacsinták egyformák lesznek, mintha hagyományos serpenyőben készítené őket, és egyszerre több is könnyen elkészíthető.
  • A tapadásmentes felületnek köszönhetően mindig biztos lehet a tökéletes eredményben, anélkül, hogy megégne.
  • A Kulina olyan márkákat választ ki Önnek, amelyek az egészségre ártalmatlan anyagokat használnak, hogy elősegítsék a végső ízélményt és megőrizzék a nagyszerű tulajdonságokat az elkövetkező évekre.
  • Sokoldalú felhasználás: a palacsintasütőn nem csak palacsintát kell készítenie, hanem tökéletes ökörsüteményt, burgonyás palacsintát vagy akár kis omlettet is készíthet vele.
  • A mosolygós palacsinta még nagyobb mosolyt csal a gyerekek arcára.

Akár gyermekei vannak, akár a gondtalan éveire szeretne visszaemlékezni, egy palacsintasütő serpenyő elengedhetetlen a konyhájában. Ha tökéletességet szeretne elérni, a hagyományos serpenyő helyett inkábbminőségi palacsintasütő garantálja az elkészített finomságok tökéletes megjelenését és ízét, valamint sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a főzést.





MIT KELL FIGYELEMBE VENNI A SERPENYŐ MEGVÁSÁRLÁSA ELŐTT

  • Főzőlap típusa - gázzal, kerámiával vagy indukciósan főz? Győződjön meg róla, hogy a serpenyő jól kijön a tűzhelyével.
  • A felhasznált anyagok - egy acél serpenyő évekig kitart, a titán könnyű és szinte karbantartásmentes, az alumínium pedig pillanatok alatt forró lesz.
  • Tapadásmentes - ha nem akarja, hogy a szép kenyerek helyett tépett tésztadarabokat kapjon, mindig válasszon tapadásmentes felületű, minőségi serpenyőt.
  • Méret - különböző méretű serpenyők széles választékából választhat, amelyekkel egyszerre akár hét palacsintát is könnyedén elkészíthet, a különlegesség a poffertjes serpenyők, amelyekkel akár 30 mini palacsintát is készíthet egyszerre.

A legjobb palacsintasütők a vásárlói vélemények alapján

2. Milyen anyagot válasszunk?

Öntöttvas, titán, acél vagy alumínium - nem mindig könnyű kiválasztani a megfelelő anyagot.serpenyő készült. Ezért érdemes tudni, hogy a felhasznált anyagok hogyan különböznek tulajdonságaik tekintetében, hogy Ön mindig a lehető legelégedettebb legyen az eredménnyel.


Ocelové pánvičky na lívance

Acél palacsintasütő serpenyők

Az acél elsősorban ellenállóképességével és azzal a képességével tűnik ki, hogy meglehetősen egyenletesen vezeti a hőt. Megfelelő használat és karbantartás mellettacél palacsintasütő serpenyő a segítőd egy életre.

Az első használat előtt égesse ki megfelelően az acélt, és tudja, hogy minden további használat során az acél tulajdonságai javulnak, és a serpenyő természetes tapadásmentességet nyer hozzáadott felületi vegyszerek nélkül. Ráadásul ez egy újabb nagyszerű okot ad arra, hogy minden nap bűnösen finom fánkokat fogyasszon - segít a serpenyőjének!

Az acél palacsintasütő vasalók előnyei és hátrányai

Előnyök

  • Nagy tartósság és szilárdság
  • Egyenletes hővezetés és megtartás
  • Természetes tapadásmentes, amely az idő múlásával egyre jobb lesz.
  • Indukcióra is alkalmas - az acél bármilyen típusú főzőlapon használható.
  • Hosszú élettartam - az acél serpenyő (mint a jó bor) nem öregszik, hanem érlelődik.

Hátrányok

  • Csak kézzel mosható, Az acélhurok fáj
  • Elégtelen karbantartás esetén rozsdásodhat

Alumínium palacsintaformák

A tömör alumínium palacsintasütők nagyszerű hővezető tulajdonságokkal rendelkeznek, gyorsan felmelegednek és jól vezetik a hőt, pontosan oda, ahol szükség van rá.

De mivel az alumínium önmagában nem jön ki jól az élelmiszerekkel, az alumínium serpenyők tapadásmentes felső réteggel vannak ellátva, hogy a palacsinta megfordítása ne legyen rémálom. Alumínium palacsintaformák könnyű és könnyen kezelhető.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Az alumínium edények előnyei és hátrányai

Előnyök

  • Alacsony súly - a kezelés kényelme
  • Indukcióra is alkalmas - indukciós főzőlapon használható
  • Egyenletes hővezetés az egész területen
  • Rövidebb bemelegítési idő - az alumínium egy pillanat alatt bevetésre készen áll
  • Megfizethetőbb más anyagokhoz képest

Hátrányok

  • Nagyobb hajlam a karcolásokra nem-ragasztó rétegek
  • Az olcsó modellek idővel olcsóbbá válhatnak.deformálódik és elhajlik


Litinové pánve na lívance

Öntöttvas palacsintasütő serpenyők

Az öntöttvas edények minden jó konyha halhatatlan tartozékává válnak. Nehéz, masszív és még az igazán szélsőséges körülményeknek is gond nélkül ellenáll.

Az öntöttvas serpenyőt használhatja gázzal, elektromos árammal és indukciósan, és még attól sem kell tartania, hogy nyílt tűzre vagy grillsütőre teszi. És ha egyszer véletlenül túlfogyasztod a palacsintát (amire nem számítunk), akkor az öntöttvas serpenyőt akár szükséges önvédelemre vagy fitneszeszközként is használhatod.

Az öntöttvas palacsintasütők előnyei és hátrányai

Előnyök

  • Nemzedékeken át tart majd- az öntöttvas gyakorlatilag elpusztíthatatlan
  • Kiváló termikus tulajdonságok - a hő sokáig tart, és a vastag falaknak és az aljának köszönhetően tökéletesen egyenletesen vezeti a hőt.
  • Részleges tapadásmentesség - kis mennyiségű zsírra van szükség, de a használat során a tapadásmentesség kissé megnő.

Hátrányok

  • Rozsdásodásra hajlamos - az öntöttvas nem barátja a víznek, ezért ügyeljen arra, hogy azonnal alaposan megszárítsa, és kerülje a mosogatógépben való mosást.
  • Nagyobb súly - kéz a szívre, nem lesz olyan, mintha egy darab papírral babrálnánk.


3. A palacsintasütő kiválasztásának fő szempontjai

Oké, most már talán kitaláltad, hogy a palacsintasütő megérdemel egy helyet a konyhádban. Mik azok az aranyszabályok, amelyeket érdemes követni a kiválasztásakor?


3.1 Nem tapadás!

Szakadt palacsinta és megégett tésztadarabok? Elfogadhatatlan! Veszel egy speciális serpenyőt, csak azért, hogy az eredményt tökéletesen kerek, bolyhos palacsintát. Ne tegyen engedményt az igényeiből, és keressen olyan serpenyőt, amely nem rontja el a sütési erőfeszítéseit.

  • Mint fentebb említettük, az acél serpenyő a megfelelő égetés és minden további használat után természetes módon tapadásmentes felületet kap.
  • Ha nem akar várni, akkor minőségi, tapadásmentes bevonattal ellátott alumíniumból készült palacsintasütő serpenyőhöz nyúlhat, amely garantálja a pergésmentes eredményt, de hajlamosabb a karcolódásra.
  • Az öntöttvas serpenyő viszont generációkig kitart, de tapadásgátló tulajdonságait gyakran egy kis zsiradékkal kell fokozni.

Nepřilnavost

A mi tippünk:
"Ne karcolj", vagy az érzékeny főzéshez használt eszközök.
->
Image
Konyhai eszközök minden felületre
Válasszon szilikon, műanyag és fa főzőedények, merőkanalak, spatulák vagy spatulák széles választékából, amelyek nem fogják károsítani új serpenyője felületét!

Kiváló minőségű esztergályosok és spatulák

Na velikosti záleží

3.2 A méret számít!

A serpenyőben például 3 nagyobb palacsintát, 7 kisebbet vagy akár 30 miniatűr palacsintát is készíthetsz! Rajtad áll, hogy melyik méretet részesíted előnyben.

De mit mondjunk, a tésztafogyasztás serpenyőnként és az általános "gazdagság" a tányéron plusz vagy mínusz hasonló, és ez inkább esztétikai és tisztán szubjektív benyomás. És nem utolsó sorban arról, hogy hány lelkes étkező fogja élvezni az adagját.

3.3 Gázzal, villannyal vagy indukciósan főz? Győződjön meg róla, hogy a fritter illik a főzőlapjához!

  • Nem minden serpenyő alkalmas indukcióra, ezért legyen óvatos, és válasszon ferromágneses anyagból - rozsdamentes acélból, öntöttvasból, acélból stb. - készült serpenyőket.
  • Az indukciós főzőlapoktól eltekintve nem kell annyira aggódnia, a legtöbb palacsintasütő megbirkózik a gáz-, kerámia- és elektromos főzőlapokkal.

Elektřina nebo indukce?

Elég egy jó palacsinta: tegyen a megbízható márkákra

A piacon számtalan konyhai felszerelés gyártója van, és közülük sokan kínálnak serpenyőt. A különböző márkák nemcsak árban, hanem minőségben is különböznek. Ha olyan felszerelést keres, amelyet hosszú éveken át élvezhet, akkor számoljon valamivel magasabb árcédulával, de a serpenyő páratlan tartóssággal fogja meghálálni. A Kulinánál olyan bevált márkákat választunk, amelyeket mi magunk is vásárolunk és használunk.

Image
De!
Palacsintasütő vagy palacsintasütő serpenyő?

Ha nem ragaszkodik a tökéletes palacsintaformához, vagy ha a vékony palacsintákat kedveli, és csak alkalmanként kényezteti magát az élesztős palacsintával, keressen palacsintasütőt.

A speciális palacsintasütők nem rendelkeznek hasított aljjal, így nagyméretű palacsinták és omlettek készítését teszik lehetővé. Azonban kisebb palacsintákat is készíthetsz rajtuk, bár számolnod kell azzal, hogy a forma gyakran nem lesz szabályos, és több palacsinta egyszerre történő készítésekor a tészta lefolyhat a darabokról.

Akárhogy is, egyik különleges edény sem fog elveszni a konyhában. Részletes útmutatónk segít a palacsintasütő megvásárlásában.

A tippünk
Olvassa el továbbá
->
Image
Palacsintasütő - szakértő tanácsadó
Ha a palacsinta mellett vékony francia palacsintát is szeretnél kóstolni, akkor nem hiányozhat a konyhádból egy speciális palacsintasütő. Mire figyeljünk, amikor kiválasztunk egyet?
GYIK
Gyakran feltett kérdések a palacsinta álmodásakor
Mi a különbség a palacsinta és a palacsinta között?
A palacsinta egy vékony, nagyobb méretű palacsinta, amely lisztből, tejből és tojásból álló tésztából készül. A palacsinta kisebb átmérőjű és pelyhesebb, mint a palacsinta, ami az élesztő vagy sütőpor használatának köszönhető.
Milyen lisztet használnak a palacsinta készítéséhez?
Használhat sima és félsima lisztet is, az árpaliszt is megfelelő. A sima- és árpalisztből készült tészta jobban kenhető, míg a féldurvább lisztből készült tészta kevésbé lesz csomós.
Hogyan készítsünk palacsintát élesztő nélkül?
Palacsintát ígértél a szeretteidnek reggelire, de a vasárnapi ébresztő elmaradt, és nincs időd élesztős palacsintatésztát sütni? Sebaj, használjon sütőport. Ennek is megvan az a jól ismert élesztős utóíze, de könnyen elűzhető, ha a tésztában lévő tej egy részét erjesztett tejtermékkel - például joghurttal vagy kefirrel - helyettesíted.
Miért égnek a palacsinták?
Ha a fánkok a serpenyő aljára ragadnak, próbáljon meg egy kis zsiradékot adni a tésztához (vaj, napraforgó-, repce- vagy kókuszolaj jól működik). Azonban még a legjobb tészta sem fog csodát tenni, ha nincs megfelelő, tapadásmentes felületű és tökéletesen sík aljú palacsintasütő serpenyőd.
Mikor kell megfordítani a palacsintát?
A fánkok megfordításának megfelelő ideje akkor van, amikor a tészta felülete kissé puffadtnak tűnik, és apró buborékok kezdenek kialakulni.


Végső összefoglaló

Reggelente palacsintával kényeztetheti magát vagy az egész családot (nem csak) palacsintával.

  • Ahhoz, hogy ez a csemege soha ne okozzon csalódást, és ne kelljen túl sok munkát végeznie, szerelje fel magát a palacsintasütő serpenyőbe, amelyhez nem ragad a tészta. Válasszon alumíniumból, acélból vagy öntöttvasból készült serpenyőket.
  • Ne feledkezzen meg a főzőlapjával való kompatibilitásról, különösen, ha indukciósan főz.
  • Ami a méretet illeti, válassza tisztán az Ön preferenciáinak és a vendégek számának megfelelően.