Ha nem ragaszkodik a tökéletes palacsintaformához, vagy ha a vékony palacsintákat kedveli, és csak alkalmanként kényezteti magát az élesztős palacsintával, keressen palacsintasütőt.
A speciális palacsintasütők nem rendelkeznek hasított aljjal, így nagyméretű palacsinták és omlettek készítését teszik lehetővé. Azonban kisebb palacsintákat is készíthetsz rajtuk, bár számolnod kell azzal, hogy a forma gyakran nem lesz szabályos, és több palacsinta egyszerre történő készítésekor a tészta lefolyhat a darabokról.
Akárhogy is, egyik különleges edény sem fog elveszni a konyhában. Részletes útmutatónk segít a palacsintasütő megvásárlásában.
Édes, pihe-puha, még forró palacsinta gyümölccsel, joghurttal, juharsziruppal vagy egy nagy adag tejszínhabbal, fahéjjal vagy vaníliás cukorral körítve... Te is érzed ezt a hétvégi reggeli kényelmet? Egy megfelelő palacsintasütő sokkal könnyebbé teszi ennek az ikonikus reggelinek az elkészítését. Hogyan válasszuk ki a megfelelő palacsintasütőt, és miért nem hiányozhat semmiképpen a konyhai arzenálból? Útmutatónkkal nem fogsz melléfogni.
1. Miért egy speciális palacsintasütő serpenyő?
5 OK, AMIÉRT ÉRDEMES BESZEREZNI EGY PALACSINTASÜTŐT
- A palacsinták egyformák lesznek, mintha hagyományos serpenyőben készítené őket, és egyszerre több is könnyen elkészíthető.
- A tapadásmentes felületnek köszönhetően mindig biztos lehet a tökéletes eredményben, anélkül, hogy megégne.
- A Kulina olyan márkákat választ ki Önnek, amelyek az egészségre ártalmatlan anyagokat használnak, hogy elősegítsék a végső ízélményt és megőrizzék a nagyszerű tulajdonságokat az elkövetkező évekre.
- Sokoldalú felhasználás: a palacsintasütőn nem csak palacsintát kell készítenie, hanem tökéletes ökörsüteményt, burgonyás palacsintát vagy akár kis omlettet is készíthet vele.
- A mosolygós palacsinta még nagyobb mosolyt csal a gyerekek arcára.
Akár gyermekei vannak, akár a gondtalan éveire szeretne visszaemlékezni, egy palacsintasütő serpenyő elengedhetetlen a konyhájában. Ha tökéletességet szeretne elérni, a hagyományos serpenyő helyett inkábbminőségi palacsintasütő garantálja az elkészített finomságok tökéletes megjelenését és ízét, valamint sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a főzést.
MIT KELL FIGYELEMBE VENNI A SERPENYŐ MEGVÁSÁRLÁSA ELŐTT
- Főzőlap típusa - gázzal, kerámiával vagy indukciósan főz? Győződjön meg róla, hogy a serpenyő jól kijön a tűzhelyével.
- A felhasznált anyagok - egy acél serpenyő évekig kitart, a titán könnyű és szinte karbantartásmentes, az alumínium pedig pillanatok alatt forró lesz.
- Tapadásmentes - ha nem akarja, hogy a szép kenyerek helyett tépett tésztadarabokat kapjon, mindig válasszon tapadásmentes felületű, minőségi serpenyőt.
- Méret - különböző méretű serpenyők széles választékából választhat, amelyekkel egyszerre akár hét palacsintát is könnyedén elkészíthet, a különlegesség a poffertjes serpenyők, amelyekkel akár 30 mini palacsintát is készíthet egyszerre.
A legjobb palacsintasütők a vásárlói vélemények alapján
2. Milyen anyagot válasszunk?
Öntöttvas, titán, acél vagy alumínium - nem mindig könnyű kiválasztani a megfelelő anyagot.serpenyő készült. Ezért érdemes tudni, hogy a felhasznált anyagok hogyan különböznek tulajdonságaik tekintetében, hogy Ön mindig a lehető legelégedettebb legyen az eredménnyel.
Acél palacsintasütő serpenyők
Az acél elsősorban ellenállóképességével és azzal a képességével tűnik ki, hogy meglehetősen egyenletesen vezeti a hőt. Megfelelő használat és karbantartás mellettacél palacsintasütő serpenyő a segítőd egy életre.
Az első használat előtt égesse ki megfelelően az acélt, és tudja, hogy minden további használat során az acél tulajdonságai javulnak, és a serpenyő természetes tapadásmentességet nyer hozzáadott felületi vegyszerek nélkül. Ráadásul ez egy újabb nagyszerű okot ad arra, hogy minden nap bűnösen finom fánkokat fogyasszon - segít a serpenyőjének!
Az acél palacsintasütő vasalók előnyei és hátrányai
Alumínium palacsintaformák
A tömör alumínium palacsintasütők nagyszerű hővezető tulajdonságokkal rendelkeznek, gyorsan felmelegednek és jól vezetik a hőt, pontosan oda, ahol szükség van rá.
De mivel az alumínium önmagában nem jön ki jól az élelmiszerekkel, az alumínium serpenyők tapadásmentes felső réteggel vannak ellátva, hogy a palacsinta megfordítása ne legyen rémálom. Alumínium palacsintaformák könnyű és könnyen kezelhető.
Az alumínium edények előnyei és hátrányai
Öntöttvas palacsintasütő serpenyők
Az öntöttvas edények minden jó konyha halhatatlan tartozékává válnak. Nehéz, masszív és még az igazán szélsőséges körülményeknek is gond nélkül ellenáll.
Az öntöttvas serpenyőt használhatja gázzal, elektromos árammal és indukciósan, és még attól sem kell tartania, hogy nyílt tűzre vagy grillsütőre teszi. És ha egyszer véletlenül túlfogyasztod a palacsintát (amire nem számítunk), akkor az öntöttvas serpenyőt akár szükséges önvédelemre vagy fitneszeszközként is használhatod.
Az öntöttvas palacsintasütők előnyei és hátrányai
3. A palacsintasütő kiválasztásának fő szempontjai
Oké, most már talán kitaláltad, hogy a palacsintasütő megérdemel egy helyet a konyhádban. Mik azok az aranyszabályok, amelyeket érdemes követni a kiválasztásakor?
3.1 Nem tapadás!
Szakadt palacsinta és megégett tésztadarabok? Elfogadhatatlan! Veszel egy speciális serpenyőt, csak azért, hogy az eredményt tökéletesen kerek, bolyhos palacsintát. Ne tegyen engedményt az igényeiből, és keressen olyan serpenyőt, amely nem rontja el a sütési erőfeszítéseit.
- Mint fentebb említettük, az acél serpenyő a megfelelő égetés és minden további használat után természetes módon tapadásmentes felületet kap.
- Ha nem akar várni, akkor minőségi, tapadásmentes bevonattal ellátott alumíniumból készült palacsintasütő serpenyőhöz nyúlhat, amely garantálja a pergésmentes eredményt, de hajlamosabb a karcolódásra.
- Az öntöttvas serpenyő viszont generációkig kitart, de tapadásgátló tulajdonságait gyakran egy kis zsiradékkal kell fokozni.
Kiváló minőségű esztergályosok és spatulák
3.2 A méret számít!
A serpenyőben például 3 nagyobb palacsintát, 7 kisebbet vagy akár 30 miniatűr palacsintát is készíthetsz! Rajtad áll, hogy melyik méretet részesíted előnyben.
De mit mondjunk, a tésztafogyasztás serpenyőnként és az általános "gazdagság" a tányéron plusz vagy mínusz hasonló, és ez inkább esztétikai és tisztán szubjektív benyomás. És nem utolsó sorban arról, hogy hány lelkes étkező fogja élvezni az adagját.
3.3 Gázzal, villannyal vagy indukciósan főz? Győződjön meg róla, hogy a fritter illik a főzőlapjához!
- Nem minden serpenyő alkalmas indukcióra, ezért legyen óvatos, és válasszon ferromágneses anyagból - rozsdamentes acélból, öntöttvasból, acélból stb. - készült serpenyőket.
- Az indukciós főzőlapoktól eltekintve nem kell annyira aggódnia, a legtöbb palacsintasütő megbirkózik a gáz-, kerámia- és elektromos főzőlapokkal.
Elég egy jó palacsinta: tegyen a megbízható márkákra
A piacon számtalan konyhai felszerelés gyártója van, és közülük sokan kínálnak serpenyőt. A különböző márkák nemcsak árban, hanem minőségben is különböznek. Ha olyan felszerelést keres, amelyet hosszú éveken át élvezhet, akkor számoljon valamivel magasabb árcédulával, de a serpenyő páratlan tartóssággal fogja meghálálni. A Kulinánál olyan bevált márkákat választunk, amelyeket mi magunk is vásárolunk és használunk.
Végső összefoglaló
Reggelente palacsintával kényeztetheti magát vagy az egész családot (nem csak) palacsintával.
- Ahhoz, hogy ez a csemege soha ne okozzon csalódást, és ne kelljen túl sok munkát végeznie, szerelje fel magát a palacsintasütő serpenyőbe, amelyhez nem ragad a tészta. Válasszon alumíniumból, acélból vagy öntöttvasból készült serpenyőket.
- Ne feledkezzen meg a főzőlapjával való kompatibilitásról, különösen, ha indukciósan főz.
- Ami a méretet illeti, válassza tisztán az Ön preferenciáinak és a vendégek számának megfelelően.