Steel: Könnyebb, mint az öntöttvas, de még mindig elég nehéz. Előnye, hogy gyorsan felmelegszik és egyenletesen osztja el a hőt a teljes felületen, így ideális eszköz a húsok elkészítéséhez. Azonban még az acél steak serpenyő esetében is be kell tartani bizonyos tisztítási és utókezelési szabályokat. Olvassa el mindent az acélserpenyőkről.
Lítium: Nehéz, de ugyanakkor nagyon tartós, és mindenekelőtt képes hosszú ideig stabilan magas hőmérsékletet tartani, ami elengedhetetlen a steakek és más húsok elkészítéséhez. Az öntöttvas steak serpenyőknél figyelembe kell venni, hogy különleges karbantartást igényelnek. Tudja meg további információ az öntöttvas serpenyőkről.
Rozsdamentes acél: A rozsdamentes acél steak serpenyő nagyszerű választás minden kényelmes szakács számára, mivel egyesíti a gyors és egyenletes melegítés, a viszonylag könnyű tisztítás és az alacsony karbantartási igény előnyeit. Szeretné tudni többet a rozsdamentes acélból készült edényekről?
Nem tapadó felületek: Ha a tapadásmentes felületek rajongója vagy, akkor nyúlj például egy titán steak serpenyőhöz. Garantáltan tetszeni fog, mert könnyű és könnyen tisztítható, a legtöbb gyártó még a mosogatógép-ellenállóságot is megadja. Az igazság azonban az, hogy a tapadásmentes serpenyők nem alkalmasak a nagyon magas hőmérséklet elérésére, ami pedig elengedhetetlen a tökéletes steakek elkészítéséhez. Ismerje a tapadásmentes serpenyőket.
Miért nem olyan ízű a házi steak, mint a kedvenc éttermedben készült? A titok talán a serpenyőben van. Szaftos belseje és tökéletes héja? Ezt csak a megfelelő serpenyővel érheti el. A legtöbb profi szakács acélból vagy öntöttvasból készült serpenyőt ajánl a steakekhez. Elmagyarázzuk, miért, és megvizsgáljuk a többi anyag előnyeit és hátrányait.
A legjobb steak serpenyők vásárlóink véleménye szerint
- Méret: A méret megválasztása pusztán attól függ, hogy hány emberre fog főzni. Ne feledje, hogy minél kisebb a serpenyő, annál könnyebb lesz, annál könnyebb lesz tisztítani és tárolni is.
- Kompatibilitás: Ne felejtse el ellenőrizni, hogy a steak serpenyő alkalmas-e az Ön főzőlap típusához.
- Szalagozás: Ha steak grillserpenyőt veszel, akkor annak alján jellegzetes bordázattal van ellátva, hogy csökkentse a hús sütés közbeni odaragadásának kockázatát.
Hogyan tisztítsuk meg a serpenyőt a steakek grillezése után?
Lítium: Hűtés után törölje le papírtörlővel vagy súrolja le egy kemény kefével, hogy eltávolítsa az ételmaradékokat. Ne használjon tisztítószereket. Ezután szárítsa meg és olajozza be a serpenyőt.
Acél: Hűtés után törölje le papírtörlővel, ha ez nem elég, tisztítsa meg meleg vízzel és puha szivaccsal, kerülve a súrolóanyagokat. Ezután szárítsa meg és dörzsölje be olajjal.
Rozsdamentes acél: Hűtés után távolítsa el a nagyobb ételmaradékokat, majd meleg vízzel és egy kevés mosószerrel mossa ki egy puha szivaccsal. Végül alaposan szárítsa meg.
Tapadásmentes felület: Használjon puha szivacsot és enyhe mosószert, vagy tegye a mosogatógépbe. Kerüljön minden súroló hatású tisztítószert. Alaposan szárítsa meg.
A steak serpenyő tisztításakor mindig kövesse a gyártó utasításait.
- Ritka: 2-3 perc oldalanként.
- Közepesen átsütve: 3-4 perc oldalanként.
- Közepes: 4-5 perc oldalanként.
- Jól átsütve: oldalanként legalább 5 perc.