- Az új serpenyőt forró vízzel mossa ki, majd egy puha szivacs és egy csepp mosószer segítségével távolítsa el a méhviaszréteget a serpenyő mindkét oldaláról, hogy megvédje a tárolás során a rozsdásodástól.
- Alaposan szárítsa meg a serpenyőt. ZVálasszon a serpenyő aljának megfelelő méretű főzőlapot.
- Kapcsolja be a főzőlapot közepes teljesítményre, és helyezze rá a serpenyőt. Öntsön kb. 1 mm olajat a serpenyőbe, és hagyja melegedni, amíg az olaj füstölni nem kezd (forgassa a serpenyőt sütés közben, hogy az olaj a serpenyő belső oldalára is jusson).
- Körülbelül három perc múlva a serpenyő felülete sötétedni kezd, körülbelül 10 perc múlva füstölni kezd, és a belseje barnulni fog (lásd a videót). A barna a megfelelő szín a serpenyőnek. Nem, soha többé nem lesz ezüst.
- Hagyja kihűlni a serpenyőt, és törölje le a felesleges olajat egy papírtörlővel.
- A kiégetést többször is el lehet végezni. Ha úgy érezzük, hogy az elején nem volt elegendő kiégetés, a folyamatot meg lehet ismételni.
- A serpenyő minden egyes használattal sötétedik. Egyszerűen fogalmazva, minél többet használja és minél sötétebb, annál jobb tulajdonságokkal rendelkezik az acél serpenyő.
Az első lépések az acél serpenyővel
Az acél serpenyők természetesen tapadásmentesek, és valóban egy életen át tartanak. Ahhoz azonban, hogy valóban jól szolgáljanak, kezdeti gondoskodásra van szükségük.


- Ne mossa mosogatógépben. Ne áztassa be.
- Ideális esetben egyáltalán ne mossa el a serpenyőt. Csak törölje le a serpenyőt egy szalvétával, amin lehet egy csepp olaj is.
- Ha el kell mosni a serpenyőt, azonnal törölje szárazra, ne hagyja szabadon száradni. Ezután ideális esetben vonja be vékony réteg olajjal, hogy megvédje a felületet.
- Ne használjon nagyon gyors felmelegítést - indukciós főzőlapokon booster, vagy más főzőlapokon a legmagasabb fokozatot! Mindig csak közepes hőmérsékletet használjon.
- Ne melegítse túl a serpenyőt, ha üres.

Ne feledje, hogy az acél serpenyőkben a magas füstpontú növényi olajok a legjobbak. Azaz a legmagasabb hőmérsékletet is elviselő olajok, mint például a repce- vagy napraforgóolaj.
Főzés előtt melegítse fel a serpenyőt. Ez az egyetlen módja annak, hogy az ételek ne ragadjanak le. Győződjön meg róla, hogy a főzőlap mérete megegyezik a serpenyő aljának méretével.
Közepes hőmérsékleten készítse el az ételeket. A magas hő hatására az ételek összeragadnak, és ami még fontosabb, megégnek.
Ne fordítsa meg túl hamar a hozzávalókat, de hagyjon elég időt, hogy a héj kialakuljon, és hogy a hozzávalók lehámozzanak a serpenyő felszínéről.
A legnépszerűbb acél serpenyők vásárlóink véleménye szerint
