Hentes kések

összesen 7 termék
Faragókés PRO 20 cm, Zwilling
47 720 Ft
ZW38400201
Faragókés PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling
37 230 Ft
ZW31020161
Szobrászkés PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
45 920 Ft
ZW31020201
Faragókés CLASSIC IKON 20 cm, krém színű, Wüsthof WU4506020
Sonkakés FOUR STAR 20 cm, Zwilling
41 980 Ft
ZW31070201
Húsvilla PRO 16 cm, Zwilling
42 150 Ft
ZW38400161
Hús kés FOUR STAR 16 cm, Zwilling
34 770 Ft
ZW31070161

Henteskés - a többcélú húskésed

Mi az a henteskés?

A henteskés egy nagyméretű konyhakés, általában hosszú, ívelt pengével, amelyet hentelésre és nagy húsdarabok bontására terveztek. Minden húsimádónak kötelező darab, és nagyszerű kiegészítője lesz a bárdkés, filéző kés vagy csontozó kés.

Mi a különbség a henteskés és a szakácskésközött?

Mindkét szakácskés és a henteskés is nagyon hasznos, erős pengével rendelkező kések. A henteskés azonban egy speciális konyhakéstípus, amelyet vastag húsdarabok szeletelésére terveztek. A szakácskések viszont olyan többcélú konyhakések, amelyekkel különböző ételek, köztük húsok vágására is alkalmasak.

A henteskés jellemzően hosszú, ívelt pengéjű, hegye felfelé mutat, és alakja miatt jobban alkalmas a hús felhasítására, aprítására és lefejtésére.

Mitől lesz jó egy jó henteskés?

Egy jó minőségű henteskés nagyszerű segítője lesz a konyhában. Jó egyensúlyt, kényelmes fogást és erős, éles pengét kell kínálnia, amely némi rugalmasságot biztosít, ami megkönnyíti a csontok körüli navigációt. A henteskés elég hosszúnak kell lennie, legfeljebb 33 cm hosszú pengével.

A Kulina weboldalon olyan neves gyártók hagyományos henteskéseit találja, mint például a Forged, valamint a Zwilling vagy a Zwilling által kínált univerzális húsfeldolgozó késeket WMF. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő kést, és gondoskodjon arról, hogy a lehető legjobban karbantartja, hogy évekig élvezhesse előnyeit.

Hogyan ápoljuk a henteskés?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a hentes kései sokáig megmaradjanak, mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a sonkakést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy állványt vagy egy késtartó tokot
  • rendszeresen élezze meg a bárdkés egy késélező
  • olyan vágódeszkát használjon, amely késbarát és elég nagy ahhoz, hogy a felszeletelni kívánt sonka elférjen rajta