Húsforgatók

összesen 7 termék
Forgatólapát INGENIO WOOD K2303314 32 cm, fa, Tefal
3 490 Ft
TEFK2303314
Forgatólapát 32 cm, wokhoz, fa, Continenta
3 590 Ft
CONT4932
Forgatólapát PROFILE 32 cm, fa, Brabantia
4 250 Ft
BRAB260629
Tésztaspatula DAILY 32 cm, Nicolas Vahé
3 670 Ft
NV160670012
Forgatólapát GOOD GRIPS 32 cm, fekete, rozsdamentes acél, OXO OXO11186700
Hamburger fordító 38 cm, Rösle
12 290 Ft
ROS25120

Konyhai forgatók - a forró ételek kényelmes kezelése

Mi az a forgató és mire használják a konyhában?

Az esztergályozó olyan konyhai eszköz, amelyet olyan ételek, mint például palacsinta, tojás, hamburger és hal megfordítására, megforgatására vagy felemelésére használnak. Az esztergályozók nélkülözhetetlen eszközök minden konyhában, és gyakran használják őket különféle főzési technikákhoz, például a pároláshoz, grillezéshez és sütéshez.

Az esztergályozót a konyhai spatula egy különleges típusának tekintik. Használható az ételek tálalásához, például amikor a pékárut a főzőedényből vagy a krepp serpenyőből a tálalóedénybe helyezi át.

Mi a különbség a spatula és a forgató között?

A "spatula" és a "forgató" kifejezéseket néha felváltva használják. A kettő között azonban számos technikai különbség van, amelyek közül néhányat az alábbiakban kiemelünk:

Hőállóság: Az esztergályozók és a spatulák egyaránt ellenállnak a magas hőmérsékletnek, bár az esztergályozókat sokkal valószínűbb, hogy kifejezetten erre a célra gyártják. A fémforgató fő felhasználási területe az ételek melegített felületeken történő forgatása. Az esztergályozók kifejezetten főzéshez alkalmasabbak, míg a spatulák sütéshez és főzéshez egyaránt használhatók.

Anyag: A szilikon vagy gumi spatulák népszerűek, míg a forgatók gyakrabban készülnek fémből vagy rozsdamentes acélból. Az acél és más fémek hőállósága erősebb, ami előnyös az esztergályosok számára. Ha azonban tapadásmentes serpenyőhöz vagy nem karcálló felülethez kell használnia a forgatót, akkor fából, műanyagból vagy szilikonból készült forgatót vagy spatulát kell használnia.

Felület: A spatulák különféle robusztus felületekkel rendelkeznek, ami jelzi, hogy milyen sokféle funkciót képesek ellátni. Gyakran használják arra, hogy tálakból tésztákat és tésztákat vegyítsenek ki, és keverjék össze az összetevőket. Lehetnek teljesen laposak, vagy lehet egy magasabb bevágásuk, ahol a fogantyú csatlakozik. Az esztergályosok viszont általában mindig sík felületet használnak, mivel ez támogatja a legjobban az elsődleges céljukat - hogy valami alá kerüljenek és megfordítsák azt.

Örömmel válogatjuk ki ügyfeleink számára a legjobb termékeket a Kulina oldalon, ezért konyhai esztergályosaink olyan neves gyártóktól származnak, mint például de Buyer, WMF, és a Wusthof. Ha pedig további konyhai eszközökre van szüksége, nézze meg konyhai eszközkészlet kategóriánkat, hogy konyhája egységesebb megjelenésű legyen.