Japán kések

összesen 43 termék
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000MCD 67 24 cm, juharfa, Miyabi MB34401241
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
159 850 Ft
MB34078241
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
241 570 Ft
MB34378241
Japán Gyutoh kés 5000MCD 24 cm, Miyabi
259 530 Ft
MB34373241
Japán Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
241 570 Ft
MB34374181
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
46 440 Ft –12 %
40 460 Ft
FDCK8175321
Japán szeletelő kés CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
188 590 Ft
MB34372161
Japán húsvágó kés GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
151 770 Ft
MB34073201
GYUTOH 7000D 24 cm japán húsvágó kés, MIYABI
151 770 Ft
MB34543241
Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
248 760 Ft
MB34388181
Japán zöldségkés OLIVE 17,5 cm, olajfa markolattal, Forged FORGEDSDV305256
Japán zöldségkés BRUTE 17,5 cm, Forged
33 490 Ft
FORGEDSDV304136
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
156 600 Ft –21 %
122 620 Ft
MB34381141
Japán Santoku kés 17 cm, Victorinox
33 090 Ft
VN6852017G
Japán húsvágókés GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
124 820 Ft
MB34073161
Japán zöldségkés SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi
75 430 Ft
MB33951141
Japán húsvágó kése GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
124 820 Ft
MB34543201
Japán Nakiri kés 5000MCD 17 cm, Miyabi
212 160 Ft –23 %
161 810 Ft
MB34375171
Japán SANTOKU kés 5000FCD 18 cm, Miyabi
124 820 Ft
MB34684181
Japán zöldségkés SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
72 750 Ft –12 %
63 570 Ft
MB34542131
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 13 cm, Miyabi
169 730 Ft
MB34372131
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését