Japán kések

összesen 15 termék
Japán kés KIRITSUKE ZEN 20 cm, fekete, Yaxell
76 920 Ft
YAX35534
Japán szakácskés KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
37 700 Ft
DNGRSXLKHAUS8K
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
42 930 Ft
FDCK8175321
Yanagiba késsel RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
36 390 Ft
FDCK8175724
Szakácskés GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger DNGRXZB9S8
Japán kés Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
64 760 Ft
WU1030332617
Japán bárdkés NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
74 290 Ft
MB33952171
Japán Santoku kés 17 cm, Victorinox
35 920 Ft
VN6852017G
Zöldségkés NAKIRI 17 cm, Dellinger
13 100 Ft
DNGRSXLPO2500200
Kínai kés ZEN 18 cm, fekete, Yaxell
108 000 Ft
YAX35519
Japán kés GOURMET 17 cm, Wüsthof
34 750 Ft
WU1035046017
Japán kés CLASSIC 17 cm, Wüsthof
44 760 Ft
WU1030131217
Japán kés RESIN FUTURE 15 cm, piros, Dellinger
31 490 Ft
DNGRH192
CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm Santoku kés, Dellinger
12 280 Ft
DNGRXZB13SS7
Japán kés YANAGIBA 24 cm, barna, Lion Sabatier
15 590 Ft
LS3502344

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését