odpocet
4 nap
5 óra
20 perc
19 másodperc

Japán kések

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 9 termék
Fekete Filterek megszüntetése
Japán kés GOURMET 17 cm, Wüsthof
35 440 Ft
WU1035046017
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
56 760 Ft
DNGRSXLKHP8
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger DNGRSXLKHP8B
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
113 600 Ft
YAX35519
VG-10 ZED ONE 19,5 cm szerb konyhakés, Dellinger
113 700 Ft
DNGRSXLKH35
210592 japonsky nuz kiritsuke ran plus 20 cm cerna yaxell
103 300 Ft
YAX36634
Japán kés Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
66 040 Ft
WU1030332617
Japán bárdkés NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
77 680 Ft
MB33952171

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését

Látogatott termékek

3M Peltor  Optime III H540A-461-GB
1 224 Kč
3M Peltor Optime II H520A-407-GQ
803 Kč
3M Peltor Optime III H540B-412-SV
1 140 Kč
Dýchací hadice BT-20S 3M Versaflo
2 133 Kč
97.10%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.