odpocet
2 nap
2 óra
58 perc
30 másodperc

Japán kések

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 17 termék
Barna Filterek megszüntetése
Japán séfkés SAKIMARU 27 cm, rózsafa, Dellinger DNGRXZF270
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
77 410 Ft
DNGRSXLKH108
Japán szakácskés KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Güde CHAI DAO DAMASCUS japán kés, 16 cm, barna
938 800 Ft
GUDEDA774216
Japán kés YANAGIBA 24 cm, barna, Lion Sabatier
16 790 Ft
LS3502344
Japán kés SHOTOH 13 cm, barna, Lion Sabatier
10 180 Ft
LS3502346
Zöldségkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Szakácskés GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Japán Santoku kés 17 cm, Victorinox
36 770 Ft
VN6852017G
Japán séfkés PETTY 15 cm, Dellinger
96 300 Ft
DNGRSXL9302
Kategory
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
153 100 Ft
DNGRSXL9309
Japán zöldségkés SEBRA 17,5 cm, Forged
31 940 Ft
FORGEDSDV623460
KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm szeletelő kés, Dellinger DNGRSXLKH134
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Zöldségkés NAKIRI 17 cm, Dellinger
13 750 Ft
DNGRSXLPO2500200

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését
97.11%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.