Japán kések

összesen 13 termék
Japán Gyutoh kés 5000MCD 24 cm, Miyabi
217 900 Ft
MB34373241
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
145 800 Ft
DNGRSXL9309
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
120 100 Ft
MB34681241
GYUTOH 7000D 24 cm japán húsvágó kés, MIYABI
129 300 Ft
MB34543241
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
139 000 Ft
MB34078241
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
104 500 Ft
MB34686241
Japán szeletelő kés SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi
104 700 Ft
MB34680241
GYUTOH japán húsvágó kés, 24 cm, 4000FC, MIYABI
79 380 Ft
MB33951241
Yanagiba késsel RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
36 390 Ft
FDCK8175724
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000MCD 67 24 cm, juharfa, Miyabi MB34401241
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
207 400 Ft
MB34378241
Japán húsvágó kése GYUTOH 6000MCT 24 cm, juharfa, Miyabi MB34073241
Japán szeletelő kés SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
79 380 Ft
MB33950241

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését