Japán kések

összesen 64 termék
Güde CHAI DAO DAMASCUS japán kés, 16 cm, barna
938 800 Ft –11 %
830 190 Ft
GUDEDA774216
Japán szakácskés KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Japán szakácskés KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
37 700 Ft –5 %
35 460 Ft
DNGRSXLKHAUS8K
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
145 800 Ft –14 %
124 260 Ft
DNGRSXL9309
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
42 930 Ft –5 %
40 460 Ft
FDCK8175321
Japán séfkés PETTY 15 cm, Dellinger
91 820 Ft –12 %
80 660 Ft
DNGRSXL9302
Japán húsvágó kés GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
136 600 Ft
MB34073201
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
159 850 Ft
MB34078241
Japán zöldségkés SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
89 350 Ft
MB34072091
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, juharfa, Miyabi MB34401201
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
78 820 Ft
DNGRSXLKH108
Japán Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
207 400 Ft –18 %
169 930 Ft
MB34374181
Japán zöldségkés SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi
75 430 Ft
MB33951141
GYUTOH 7000D 24 cm japán húsvágó kés, MIYABI
151 770 Ft
MB34543241
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
124 820 Ft
MB34686241
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, juharfa, Miyabi MB34400241
Japán kenyérvágókés 5000MCD 23 cm, Miyabi
207 400 Ft –20 %
165 100 Ft
MB34376231
Japán Nakiri kés 5000MCD 17 cm, Miyabi
207 400 Ft –18 %
169 930 Ft
MB34375171
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
142 790 Ft
MB34681241
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését