Japán kések

összesen 12 termék
Japán Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
207 400 Ft
MB34374181
Japán zöldségkés BRUTE 17,5 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV304136
Japán zöldségkés SEBRA 17,5 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV623460
Japán zöldségkés OLIVE 17,5 cm, olajfa markolattal, Forged FORGEDSDV305256
Japán kés NAKIRI RAN PLUS 18 cm, fekete, Yaxell
93 300 Ft
YAX36604
Santoku kés 6000MCT 18 cm, Miyabi
133 700 Ft
MB34074181
Japán Santoku kés 7000D 18 cm, Miyabi
106 200 Ft
MB34544181
Japán SANTOKU kés 5000FCD 18 cm, Miyabi
104 500 Ft
MB34684181
Kínai kés ZEN 18 cm, fekete, Yaxell
108 000 Ft
YAX35519
Japán Santoku kés 5000MCD 67 18 cm, juharfa, Miyabi
212 400 Ft
MB34404181
Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
212 400 Ft
MB34388181
Japán Santoku kés 4000FC 18 cm, Miyabi
74 290 Ft
MB33957181

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését