odpocet
0 nap
10 óra
39 perc
19 másodperc

Japán kések

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 12 termék
24 cm - 24 cmFilterek megszüntetése
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
–20 %
122 400 Ft
153 100 Ft
Promo
DNGRSXL9309
Japán szeletelő kés SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
–10 %
76 640 Ft
85 160 Ft
Promo
MB33950241
GYUTOH japán húsvágó kés, 24 cm, 4000FC, MIYABI
–10 %
76 640 Ft
85 160 Ft
Promo
MB33951241
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
–10 %
100 100 Ft
111 300 Ft
Promo
MB34686241
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
–10 %
114 000 Ft
126 700 Ft
Promo
MB34681241
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
–10 %
186 600 Ft
207 400 Ft
Promo
MB34378241
Japán Gyutoh kés 5000MCD 24 cm, Miyabi
–10 %
205 100 Ft
227 900 Ft
Promo
MB34373241
Japán húsvágó kése GYUTOH 6000MCT 24 cm, juharfa, Miyabi
–10 %
145 500 Ft
161 700 Ft
Promo
MB34073241
Japán kés YANAGIBA 24 cm, barna, Lion Sabatier
–20 %
13 430 Ft
16 790 Ft
Promo
LS3502344
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
–10 %
131 500 Ft
146 200 Ft
Promo
MB34078241
Japán szeletelő kés SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi
–10 %
101 600 Ft
112 900 Ft
Promo
MB34680241
Yanagiba késsel RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
–15 %
32 450 Ft
38 180 Ft
Promo
FDCK8175724
Kategory

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését
97.09%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.