odpocet
4 nap
5 óra
34 perc
11 másodperc

Japán kések

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 15 termék
20 cm - 20 cmFilterek megszüntetése
Szakácskés GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
56 760 Ft
DNGRSXLKHP8
Szakácskés BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH164
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH206
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger DNGRSXLKHP8B
210592 japonsky nuz kiritsuke ran plus 20 cm cerna yaxell
103 300 Ft
YAX36634
Szakácskés RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
55 040 Ft
DNGRKH165
Japán Gyutoh kés 5000FCD 20 cm, Miyabi
111 300 Ft
MB34681201
Japán húsvágó kés GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
140 600 Ft
MB34073201
Japán húsvágó kése GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
111 600 Ft
MB34543201
Kategory
210571 japonsky nuz kiritsuke super gou 20 cm cervena yaxell
223 900 Ft
YAX37134
Japán húsvágó kése GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi MB33951201

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését

Látogatott termékek

WIXX Vinegar čistič na okná  5l
€7,40
97.10%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.