Japán kések

összesen 15 termék
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH167
Japán kés KIRITSUKE ZEN 20 cm, fekete, Yaxell
76 920 Ft
YAX35534
Japán kenyérvágókés BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKHP8B
Japán Gyutoh kés 5000FCD 20 cm, Miyabi
104 500 Ft
MB34681201
Japán kés GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, fekete, Dellinger DNGR8594195884092
Japán húsvágó kése GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
106 200 Ft
MB34543201
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Szakácskés GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH166
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Szakácskés BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
55 990 Ft
DNGRKH164
Japán húsvágó kése GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
74 290 Ft
MB33951201
Japán kés KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, fekete, Yaxell YAX37234
Szakácskés RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH165
Japán kés KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
98 200 Ft
YAX36634
Japán húsvágó kés GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
133 700 Ft
MB34073201

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését