Japán kések

összesen 58 termék
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
104 500 Ft
MB34686241
Japán húsvágókés GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
109 100 Ft
MB34073161
Szakácskés RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH165
GYUTOH 7000D 24 cm japán húsvágó kés, MIYABI
129 300 Ft
MB34543241
Japán Gyutoh kés 5000FCD 20 cm, Miyabi
104 500 Ft
MB34681201
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
139 000 Ft
MB34078241
VG-10 ZED ONE 19,5 cm szerb konyhakés, Dellinger
113 700 Ft
DNGRSXLKH35
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
120 100 Ft
MB34681241
Szakácskés GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH166
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH167
Japán zöldségkés SEBRA 17,5 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV623460
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
42 930 Ft
FDCK8175321
Japán szakácskés KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
76 920 Ft
YAX35534
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
73 780 Ft
DNGRSXLKH108
Zöldségkés NAKIRI 17 cm, Dellinger
13 100 Ft
DNGRSXLPO2500200
KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm szeletelő kés, Dellinger DNGRSXLKH134
CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm Santoku kés, Dellinger
12 280 Ft
DNGRXZB13SS7
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
145 800 Ft
DNGRSXL9309
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Yanagiba késsel RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
36 390 Ft
FDCK8175724
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Japán Nakiri kés 5000MCD 17 cm, Miyabi
207 400 Ft
MB34375171
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
108 000 Ft
YAX35519
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését