odpocet
0 nap
4 óra
48 perc
6 másodperc

Japán kések

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 9 termék
MIYABI 5000MCD Filterek megszüntetése
Japán Nakiri kés 5000MCD 17 cm, Miyabi
–10 %
186 600 Ft
207 400 Ft
Promo
MB34375171
Japán kenyérvágókés 5000MCD 23 cm, Miyabi
–10 %
186 600 Ft
207 400 Ft
Promo
MB34376231
Japán Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
–10 %
186 600 Ft
207 400 Ft
Promo
MB34374181
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
–10 %
186 600 Ft
207 400 Ft
Promo
MB34378241
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 9 cm, Miyabi
–10 %
122 500 Ft
136 200 Ft
Promo
MB34372091
Japán Gyutoh kés 5000MCD 24 cm, Miyabi
–10 %
205 100 Ft
227 900 Ft
Promo
MB34373241
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 13 cm, Miyabi
–10 %
141 100 Ft
156 800 Ft
Promo
MB34372131
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
–10 %
143 800 Ft
159 800 Ft
Promo
MB34381141
Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
–10 %
191 100 Ft
212 400 Ft
Promo
MB34388181

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését
97.09%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.