Japán kések

összesen 13 termék
Japán séfkés PETTY 15 cm, Dellinger
Sticker
91 800 Ft
DNGRSXL9302
CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm Santoku kés, Dellinger
Sticker
12 280 Ft
DNGRXZB13SS7
Zöldségkés NAKIRI 17 cm, Dellinger
13 100 Ft
DNGRSXLPO2500200
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Szakácskés RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
Sticker
52 460 Ft
DNGRKH165
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
73 780 Ft
DNGRSXLKH108
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Zöldségkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
Sticker
DNGRKHOK7C
KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm szeletelő kés, Dellinger
Sticker
DNGRSXLKH134
Szakácskés GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger
Sticker
DNGRXZB9S8
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
145 800 Ft
DNGRSXL9309

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését