Joghurtkészítők
Joghurtkészítők - élvezze a házi készítésű természetes joghurt recepteket
Mi az a joghurtkészítő?
A joghurtkészítő egy olyan konyhai készülék, amelyet kifejezetten az otthoni joghurtkészítésre terveztek. Szabályozott légkört biztosít az erjesztési folyamathoz, így könnyedén készíthet friss és finom joghurtot.
A Kulina oldalon található joghurtkészítőinket úgy készítettük, hogy a legtermészetesebb, probiotikumokban gazdag joghurtot készíthesse el otthon. A végtermék egy olyan joghurt, amely nem tartalmaz cukrot, adalékanyagokat vagy tartósítószereket - gyakorlatilag az igazi joghurt!
Hogyan működik a joghurtkészítő?
A joghurtot általában úgy állítják elő, hogy a tejet meghatározott hőmérsékletre melegítik, tejsavtermelő baktériumokat adnak hozzá, majd a keveréket ízesítés vagy csomagolás előtt lehűtik.
A tejet összekeverik egy baktériumkultúra-indítóval, amely legalább egy kanál sima, bolti joghurtot tartalmaz, mielőtt a joghurtkészítő edénybe helyezik, amely nyolc-tizenkét órán keresztül a megfelelő tartományban tartja a keverék hőmérsékletét, miközben az erjed.
Az erjedési folyamat gyakran egy éjszaka alatt befejeződik; ez azonban a joghurtkészítő típusától függően változhat. A joghurt gyakran annál csípősebb lesz, minél tovább erjed.
A joghurtot az erjedés után fogyasztás előtt legalább három órán át hűtőszekrényben kell tartani.
Mit lehet még csinálni egy joghurtkészítő?
A joghurtkészítő az otthoni joghurtkészítésen kívül más célokra is szolgálhat, például erjesztett kefir, tejföl vagy író készítésére.
Ezenkívül a joghurtkészítőszabályozott hőmérsékleti környezete alkalmassá teszi a tészta kelesztésére, felgyorsítva az élesztő aktiválódásának és a tészta kelesztésének folyamatát. Más házi készítésű sajtok, mint a ricotta és a panír is készíthetők belőle. Még az olyan probiotikumokban gazdag italok, mint a kombucha is elkészíthetők egyes joghurtkészítők képességeinek vagy kiegészítőinek felhasználásával.
Ahhoz, hogy biztos lehessen abban, hogy a kosarába helyezett joghurtkészítő típus alkalmas ezekre a további célokra, elengedhetetlen, hogy megvizsgálja az egyes jellemzőit és képességeit.
Ha Ön az a típus, aki szereti az ételkészítést beltérben végezni, akkor nézze meg más konyhai gépeinket is, mint például a kenyérsütőket, fagylaltkészítőket és hotdogkészítőket.