Kenőecsetek

összesen 4 termék
Habverő PROFI GOMA 30 cm, de Buyer
13 760 Ft
DB261030
Habverő PROFI PLUS 30 cm, WMF
10 490 Ft
WM1871156030
Sauce habverő GOOD GRIPS 30 cm, fekete, rozsdamentes acél, OXO OXO11278500

Tésztaecsetek - adja meg a süteményeknek a kívánt érintést

Mi az a tésztaecset?

A tésztaecset olyan konyhai eszköz, amelyet folyadékok, például tojássárgája, olvasztott vaj, mázak és pácok eloszlatására és az ételek megkenésére használnak. A süteménykefék fa vagy műanyag nyéllel készülnek, sörtéik pedig természetes vagy szilikon sörtékből állnak (a szilikonkefék valószínűleg a legnépszerűbbek).

A Kulina oldalon prémium minőségű tésztaecsetek széles választékát kínáljuk számos ismert gyártótól, többek között a következőket de Buyer, Zwilling, és WMF.

Mire használhatod a tésztaecsetet?

A tésztaecseteket arra használják, hogy felvert tojást ecsettel kenjenek a tortákra, pitékre vagy más süteményekre, lezárják a ravioli vagy a gombócok széleit, . Arra is használható, hogy édes mázzal vagy egyszerű sziruppal megcsepegtesse a süteményt (cukormázhoz jobb, ha cukormázspatulát használ).

Használhatja pulyka vagy más sült húsok megkenésére, illetve grillezett húsok bbq-szósszal való megkenésére is. A grillezéshez szükséges egyéb eszközökért tekintse meg bbq-eszközök gyűjteményét.

A cukrászkefét vízbe mártva a cukorkristályok lemosására is használhatjuk, amikor házi karamellt vagy cukorkát készítünk.

Milyen típusú tésztaecsetek vannak?

A Kulina oldalon sokféle tésztakefe áll rendelkezésre:

  • Természetes sörtéjű ecsetek: a természetes sörték nagyobb valószínűséggel hozzák létre az olvasztott vaj vagy máz egyenletes bevonatát csíkozás nélkül., ezek az ecsetek szilikonból vagy nejlonból állnak. Egyszerűen karbantarthatók és hőállóak. A természetes sörtéjű fa tésztaecsetek nem moshatók mosogatógépben.
  • Szilikon ecsetek: a természetes sörtés ecseteknél olcsóbb szilikon tésztaecsetek az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak. Tartósabbak és mosogatógépben moshatóak, egyszerűen tisztíthatók, és nem tartják meg az aromákat és szagokat.
  • Hosszú nyelű kefék: Ezek az ecsetek hosszabb nyéllel rendelkeznek, amelyekkel könnyebben elérhetők a sütő belsejében, így tökéletesen alkalmasak pácok, mártások vagy mázak felöntésére a sütőben lévő húsokra és süteményekre.