Kenyér és kenyércipó formák

összesen 1 termék
Kenyérsütő forma, vörös/burgundy
69 790 Ft
EH349108

Kenyér- és cipóformák - házi kenyérhez és egyéb édes vagy savanyú házi süteményekhez

Mik azok a kenyér- és kenyérsütőedények?

A kenyérsütőformák, amelyeket általában kenyérsütőformáknak is neveznek, olyan süteménysütőformák, amelyek általában téglalap alakúak, és mély falakkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a tészta kelesztését. Elsősorban kenyérsütésre tervezték, de számos más étel, például fasírt, citromos drizzle, terrine, banánkenyér, valamint különféle cipós sütemények és pástétomok sütéséhez is használható.

Mit kell figyelembe vennie, amikor kenyér- és cipóformát vásárol?

  • Méret: Döntse el, hogy milyen típusú kenyeret fog leggyakrabban sütni. A Kulina oldalon hagyományos, magas kupolás kenyérsütőformákat, hosszabb vagy rövidebb kenyérsütőformákat, valamint szilikonformákat kaphat bagetthez vagy zsemléhez.
  • Anyag: Az alumínium, az öntöttvas, a szilikon és a kerámia népszerű anyagok, amelyekből kenyérsütőedényeket készítenek.
  • Jellemzők: A perforált lyukak a ropogósabb kenyérhéj érdekében elősegítik a levegő keringését, a fedő pedig szépen szögletesre tartja a kenyeret.

A rendszeres kenyérsütéshez és cipós sütemények sütéséhez a Kulina számos cipóformát kínál olyan kiváló márkákból, mint például a de Buyer, Emile Henry, Eva Solo és a Lékué. Sok kenyérsütőformánk tapadásmentes bevonattal rendelkezik, ami megkönnyíti a kenyér vagy sütemény kivételét a formából.

Melyik az ideális kenyérsütőforma?

A kenyérsütés során a megfelelő serpenyőt kell használni ahhoz, hogy a kenyér egyenletesen süljön és gyönyörű külső kérget kapjon. Kifejezetten kenyérsütéshez olyan magas peremű kenyér- vagy cipóformát terveztek, amely lehetővé teszi a kenyér megemelkedését. Az egyenletes melegítés és az egyszerű eltávolítás érdekében használjon alumíniumacélból készült, tapadásmentes kenyérsütőedényt. A fedeles tepsi megakadályozza, hogy a kenyér megemelkedjen, így egy egyenletes szerkezetű, négyzet alakú, mély aranyszínű kenyérhéj lesz a végeredmény.

Kenyérsütéshez előnyösebb a fémserpenyő?

A legtöbb pék számára a fém tepsik a legkedveltebb sütési módszer. A fém kenyérsütőformák könnyen és gyorsan vezetik a hőt, így a hő átáramlik a serpenyőn, majd a tésztába, ami segít egyenletesebben megsütni a kenyereket.

Készen állsz a kenyérsütésre? A folyamat leegyszerűsítése érdekében használhat egy professzionális kenyérsütőformát a Kulina professzionális sütőedények széles választékából.