Kenyérvágó kések
Kenyérvágókés - egy kés minden konyhába
Mitől lesz egy kés kenyérvágókés?
A kenyérvágókés egy hosszú, fogazott pengéjű kés. Általában elég rugalmas és finom ahhoz, hogy a kenyeret épségben tartsa, miközben szeleteli. A fogazott penge lehetővé teszi, hogy puha kenyeret vágjon, és a kenyér kérgén úgy menjen át, hogy ne legyenek szaggatott élek, és ne nyomja össze és lapítsa le a kenyeret. Ez a késtípus a minden konyhában nélkülözhetetlen három kés egyike - lásd a késvásárlásról szóló útmutatót itt.
A Kulina oldalon olyan megbízható márkák által gyártott minőségi rozsdamentes acél kenyérkéseket talál, mint a Wusthof, a Zwilling vagy a WMF. A holland Forged márka kovácsolt kenyérvágó kései közül is választhat, vagy nézze meg itt a legkelendőbb kenyérvágó késeinket.
Mire használják a kenyérvágókés ?
A kenyérvágókés nagyon sokoldalú, és nemcsak kenyérszeletelésre használható. Fogazott pengéjének köszönhetően tökéletesen alkalmas puha sütemények (piskóta) és sűrű sütemények (piskóta), valamint minden kemény héjú gyümölcs és zöldség - paradicsom, ananász, sütőtök, görögdinnye stb. - vágására.
Hogyan kell élesíteni egy kenyérvágókés?
A kenyérkést élezni kell, de nem kell olyan gyakran élezni, mint egy szakácskést. Nincs olyan, hogy automatikus fogazott késélező , ezért kézzel kell megtennie. A fogazott pengéjű kések élezéséhez kerámia vagy acél fenőacél lesz szüksége. Fogja a kenyérvágókés, tegye a rúdra, és mozgassa fel-le néhányszor. Ezt fogról fogra haladva kell megtennie a késen végig, óvatosan átvezetve a rudat minden egyes fogazáson. A kést szakemberhez is elviheti.
Hogyan ápoljuk a kenyérvágókés?
Ha azt szeretné, hogy kenyérvágókés sokáig megmaradjon, kövesse ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:
- a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
- ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
- a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
- a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
- rendszeresen élesítse a kését