Késélezők

összesen 38 termék
Fenőkő 2000/5000, Dellinger
15 090 Ft
DNGRRIRW252
Késélező GOURMET, 2 fokozatú, WMF
19 110 Ft
WM1874376030
Fenőkő #5000, Miyabi
Fenőkő #5000, Miyabi
Raktáron (2 db)
124 820 Ft
MB34536005
Késélező, piros, Victorinox
14 580 Ft –9 %
13 260 Ft
VN78721
Késélező, F.Dick
53 070 Ft –9 %
Késélező, F.Dick
Raktáron (4 db)
47 840 Ft
FDCK9009200
Késélező GOURMET, WMF
16 290 Ft –11 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (8 db)
14 440 Ft
WM1876516030
Gyémánt élezőacél KATAI 26 cm, Forged
59 930 Ft
FORGEDSDV625426
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
65 270 Ft –14 %
55 670 Ft
ZW32505300
Fenőacél 23 cm, kerámia, Zwilling
29 190 Ft –10 %
26 080 Ft
ZW32513231
Késélező ROUTE, összecsukható, Joseph Joseph
12 070 Ft
JS10048
Fenőacél OLIVE 26 cm, olajfa markolattal, Forged
37 260 Ft
FORGEDSDV305379
Fenőkő #1000, Miyabi
Fenőkő #1000, Miyabi
Raktáron (2 db)
61 960 Ft
MB34536002
Fenőacél 31,5 cm, krómozott, Zwilling
35 260 Ft –22 %
27 480 Ft
ZW32542310
Élező acél GRAND GOURMET 23 cm, WMF
36 890 Ft
WM1889646030
Fenőkő 1000/3000 RISAM, Dellinger
13 090 Ft
DNGR6971496038317
Késélező TWINSHARP SELECT, Zwilling
22 800 Ft –8 %
20 750 Ft
ZW32601000
Fenőacél 23 cm, Zwilling
20 170 Ft –5 %
19 080 Ft
ZW32556231
Fenőkő 240/800 RISAM, Dellinger
Outlet
9 820 Ft –6 %
9 180 Ft
DNGR6971496038287
Fenőkő 400/1000 RISAM, Dellinger
11 710 Ft
DNGR6971496038294
Késélező, fekete, Victorinox
14 580 Ft –9 %
13 260 Ft
VN787213
Fenőkő 1000/6000 RISAM, Dellinger
15 890 Ft
DNGR6971496038270
Fel
További termékek

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)