Késélezők

Filterek megjelenítése
Filterek megjelenítése
Válogassa szét
összesen 10 termék
ZWILLING Filterek megszüntetése
Késélező TWINSHARP SELECT, Zwilling
22 800 Ft
ZW32601000
Fenőacél 23 cm, kerámia, Zwilling
26 810 Ft
ZW32513231
Késélező V-EDGE, Zwilling
34 490 Ft
ZW32605000
Fenőacél 23 cm, barázdákkal, krómozott acél, Zwilling ZW32576231
Fenőacél 26 cm, gyémánt, Zwilling
33 670 Ft
ZW32520261
Fenőkő TWIN 1000/250, Zwilling
41 850 Ft
ZW32505100
Fenőacél 26 cm, krómozott, akasztógyűrűvel, Zwilling ZW32565261
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
65 270 Ft
ZW32505300
Fenőacél 31,5 cm, krómozott, Zwilling
35 260 Ft
ZW32542310
Fenőacél 26 cm, barázdákkal, krómozott, Zwilling ZW32576261

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)
97.11%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Kulina.hu elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.